Drugar video nemam ama pak ke ti kazam ne te poznavam ama ne sakam da osetis procitaj vidi na net pobaraj ziva koja se koristi za crna magija.
I jas bev skeptik veruvaj kako tebe neli ke zapadnes nekogas so nekoj u muabet ke poslusnes nesto ke si reces Abe ajde ama koga ke osetis ke tie jasno se vaka moze do utre da se dokazuvame
Луге прашувам за жива од топломер што ми се скрши, детето го скрши и ми е страв да не остана некој дел од живата кај него, не ми е за бајачки и гатачки Сакам да сум сигурна дека се е во ред Имал ли некој вакво искуство
Ретардација за мене се оние што не осетиле на своја кожа а го вреѓаат туѓото искуство.Епа да жива може да се напрати преку магија и само на исти начин да се извади.Бидејки доколку и мајка ми беше како вас скептична и не веруваше ни мене немаше да ме има...немојте да вреѓате само кажете во пуста гора.Живата полека но сигурно те убива.Ако не се реагира на време за 3-4 месеци до 5 те нема веќе ти пак не верувај.Ама не збори гаталец туку паталец. А иначе дека тоа подоле што го кажа и не сумјам дека е лага но дека постои такво нешто постои и не посакувам никому такво искуство.А процесот на вадење не е така едноставен -језиво искуство. QUOTE="expert, post: 1937919, member: 23936"]Ова не е прв пат што слушам за "вадење жива", тоа е чиста лага и ретардација. Јас сум запрепастена што еден млад, образован човек може да даде 6000 денари за какво и да било надрилекарство, па и за некакво си вадење жива. Страшно. Јас мислам дека воопшто нема потреба да се дискутира за ова, ама очигледно е дека прават трикови да изгледа дека навистина вадат нешто, после ќе поставам видео како го прават тоа. Ама најмногу ме изиритира тоа со жива во матката. Не постои такво нешто. Имам една познаничка на мајка ми, така ѝ било речено дека има жива во матката, таа не можеше да има деца и одеше по вакви глупости, бајачи, гледачи. И овој ѝ рекол да се соблече по долна облека и ја допирал кај интимните места, ѝ станало непријатно и си отишла. Ова го имаше и на телевизии пред десетина години. Мажот ѝ се изнервирал и сакал да оди да го тепа, ама за среќа само го пријавиле, не знам што се случи понатаму. Ама како и да е, нема логика како ќе вади жива, што мислите раката му влегува под кожата? Тоа се трикови и лаги. За се има логично објаснување. На пример можеби ја има живата во некое кутивче во раката, или во некое балонче и набрзина ќе ја истури, демек ја извадил од тебе. И што прави после со живата откако ќе ја извади? Ако вади жива од сите луѓе кои ќе отидат, тој слободно може да ја продава и да се збогати. Ова е видео од еден човек како прикажува како прават некои зафати со трикови: Проблемите не се решаваат магично со баење, гледање на карти, кафе, дланки, натални карти, вадење непостоечка жива, и најразлични други магични третмани и исцелувања, туку со наоѓање на проблемот, соочување со него и изнаоѓање решенија, дали самостојно, дали заедно со некој стручњак. Овие постојат затоа што се потпираат на проблемите на луѓето, ја искористуваат нивната слабост и потреба од решение. Не се сите чисти лажови за пари, некои се чисто заблудени дека имаат некоја натприродна моќ и мислат дека имаат способост да исцелуваат. Но, поуката е дека нема никакво фајде од магични решенија затоа што такви не постојат. Овие работи ги имав напишано летово во другите теми и бев многу изиритирана што млади луѓе се лажат со ова, денес пак ги отворив темите и гледам дека има нови луѓе кои се интересираат за ова, затоа решив да отворам цела тема за вадењето жива.[/QUOTE]
Istata e za zastita na domot.Da se zastitis od magii vsusnost ako nekoj ti pravi mu se vrakja nemu ako neznae deka ja imas kako zastita.Samo toa treba nekoj da ti ja napravi kako amajlija