Течниот метал ако дојде во контакт со човековото тело има смртоносни последици. При вдишување или допир. Во лабораторија кога работиме со жива (Hg), ЗАДОЛЖИТЕЛНО носење на мантил, ракавици, заштитни очила. Ако ја имавте живата во вашето тело, не ќе бевте во можност да седите пред екран моментално. Ве молам побарајте соодветна помош за вашето психичко здравје додека не е доцна.
Истото го помислив и јас. Со часови седат на интернет, барем нешто едукативно да прочитаат во нивна корист ќе биде.
Zdravo sega pred pola sat mi se skrsi toplomer so ziva no samo pocetokot od toplomerot kade sto e metal i imase na lamanatot topcina od ziva gi sobrav so pravo smukalka i se plasasam da ne se desu nesto da ne imat uste a nemozam da vidam ve molam spodelete mislejne mn mie bitno sto ako se desi nesto
Jadenje burek,bez potreba. Neka mi deponira nekoj sto ne veruva 5000 eur ke mu stavam ziva i ke mu bide posle izvadena,ili junaci na testatura samo ???
Од кај знаете дека имате жива во телото? Што симптоми имате? Може глупаво е прашањето, ама стварно не разбирам