ОФФ топик И ден денес кога спомнам на некој Грк, јас сум од Македонија , он вика, Македонија не постои Изгледа различно го сфаќаме поимот магија , затоа доаѓа до недоразбирање. Според мене магија е целиот тој процес што го прават со користење предмети, облека, животни, свеќи и слично затоа и реков дека постои магија оти така го дефинирам јас зборчето магија. ОН топик..... вадење жива се чисти глупости оти според мое лично сфаќање тоа е само илузија.
Ti ako ne veruvas nema so da pisuvas tuka na ovaa tema lugeto od maka pisuvat trazat caare nogo e lesno nekoj glup da go napraves sekoj si znae kako mu e ,i ti ako ne veruvas u nesto i nekoj drugi nema so da komentirate tuka u temata mislam gledajte si ja vasata rabota najdejte si strana na forumo so vi odgovara da si pisete a ne tuka...
А од кај знаеш дека имаш жива,на ехо ти ја видоа,како дошла живата до тебе,на каков начин тој човек ке ти ја извади живата?
Ако имаш некоја мака, ќе си одиш на доктор. И ќе одиш и на 100 доктори, ако треба, додека не ти постават дијагноза.
А шо зорт имаш да ти објасни ? Ќе и поверуваш ? Нека си пишуваат луѓето ,нека си се тешат дека ако им ја "извадат" живата се ќе им се среди. Како им запна ти Зошто та зошто .
Фала му на бога немам зорт,запнав дека забрани да пишуваме во темава. Што е битно дали сум запнала чисто ме интересира како е можно да веруваат во такви работи. Треба ли да прашам некој што да пишувам? Два пати ја цитирав членката па сум запнала зошто да зошто.
Што има тоа дека сум трудна,еве јас да ти кажам сее до мозокот и јас едно време помислив дека некој ми прави лошо и бев од чиста радозналост кај една жена. Што она да не ми помогна да останам трудна не сее до мозокот.
ne be ja da prasam ,,ne e do mozokot ,,do seksot e.......ok pisi mi u poraka i memen za zenava moja da ja nosam kaj taa za trudnaa ,,m
Никој неможе да ти помогне кажав сее до мозокот. Женати ќе си ја однесеш на лекар не кај жени он може да и помогне. Од вакви глупости што верува народ тетка моја си го упропасти детето има 9 години моча во гаќи бега по улици,малтетира други деца она наместо да го однесе на психолог го носи кај бајачки и се полошо и полошо е.