Тешки глупости, додека ја ''вади '' живата со некој предмет во рака го држи тоа топчето метал што ви го покажува ај што и не е жива тоа ич да не правиме муабет(кој скршил старински термометар знае што е жива) Нека не ве лажат вака.
Јас, сметам дека оваа тема е доста сериозна и никакво затварање на истата. Некои неможат ни да претпостават што значи да се има жива во организмот. Туку, некој на форумов спомна дека еден од синовите на Рушит од Куманово (тој што вадеше жива) го наследил. Бил ли некој кај син му? Точно ли е? Од друга форумџика дознав, дека Синиша од Виница вадел. Ништо неможам да кажам ни сум била ни ништо. Ако некој е заинтересиран за број, нека ми се обрати во ЛП.
еве јас не знам како уопште доаѓа живата во организмот и каква штета прави. Ако може некој да ми објасни
Уште во античка Кина и Грција ја знаеле моќта на автосугестијата и лечеле со помош на неа. Така и вам ви "вадат жива" со автосугестија. Сериозна била темата... Не може да сте сериозни
леле ова е мн јак бизнис еј. жими се ќе напраам куќа негде у свирипиќино тешко да ме наоѓаат и ќе го работам ова...
Добро, нема врска. Кој несака да верува немора. Т.е. кој нема почувствувано на своја кожа, колку и да се труди неможе да разбере.
Да де, така отишла во античка Грција во Асклепион (храм посветен на богот на медицината) една жена да и вадат семка од маслинка која и застанала во грло. Ја ставиле да спие, и до неа на креветот ставиле семка од маслинка. Се разбудила жената, нормално го сонувала Асклепиос (ваљда во форма на змија) како и ја вади семката од грло. Ја видела семката до себе и излечена била. Така и тебе ти ја извадиле живата. Доволно било што си верувала за да ти помогне.
Темава не смее никогаш да се затвори, како инаку ќе се потсетуваме во какви глупости веруваат луѓе кај нас.
Koj ne veruva ne mora ni da pise na temata ednostavo ,ama zaso da se zatvore mos nekoj ke si najde caareto tuka na temata taj so ne e videl maka u zivoto moze taka da pise da se zatvore temata , mislam si te tuka pseme za pomos za iskustvo da spodeleme koj deka e bil toa e najlesno da se zatvore temata,za loso e najlesno da bide ama za dobro e tesko ..