Мајки не дека солам памет ова ми е совет од имунолог , дете пред вакцинирање со новиве вакцини обавезно да се испита на имунологија се комплет (со земање крв од вена и урина) да се видат вредностите какви се и потоа да се вакцинира , бидејќи и ЦРП не покажувало секогаш точно ми кажа дека некогаш имало скриени вируси кои преку ЦРП не се регистрирале точно па при примање на вакцина може уште другиот ден или некој нареден ден се до 14 ден од примање на вакцина кај детето да има лоша реакција ...
А со каква дијагноза и упат се праќа дете на имунилогија? Што пишува на упатот. Сепак, имунологија е секундарно здравство.
Ние бевме со упат од матичен дека со второто дете имавме лошо искуство кога ја прими првата доза шестовалента , а бебето не е воопшто вакцинирано освен првите две во болница и на упатот за бебето ја напишаа истата причина за која идеме на имунологија .
Од матичната упатот е тамо на имунологија не прочитав точно како пишуваше , а од имонологот упатот за во лабораторија ова пишуваше за второто дете - А ова за третото -
Помодрено (мермерно шарено тело) , од 39 температура на 32 и премногу лачење на плунка која беше пенлива и бебе беше се заспано не сакаше ни да цица.
Фала му на Бога супер е сега има 2 ипол год . па затоа ми беше страв да почнам со вакцини кај третото бебе и морав да направам испитување инаку немаше раат да бидам .
која е таа ммр вакцина и кога се прима? ние треба да примаме сеа од утре трета вакцина т.е прва после болница шестовалентната, се мислам дали да почекам, пред дВа дена напраи два месеци бебчо, сакам крвна слика прво да испитаат
Ммр вакцина се прима после првиот роденден на бебето. Почекај барем уште 2 недели, а крвна слика задолжително пред секоја вакцина.
На 4 месеци? Причина? Чисто ме интересира што кажуваат. По некоја случајност и ние уште ни една немаме примено, ниту Бсг во болница а веќе ни стигна "покана".
Nie sega ja primivme tretata doza. Im rekov deka sakam da ja skoknam mmr i mi rekoa za revakcina da dojdeme za edna godina najmalku, toa znaci bebeto ke ima 18 meseci.
Мајкички мили ептен сум исплашена.Малата ми 11+ и завчера ја прими третата доза на хексио незнам ни како се вика точно.Имавме направена крвна слика ја боцнаа.После тоа и се појави голем оток на ногата и сабајлево осип на цело тело.Не задржаа на имунолигија.Има ли некоја слично искуство.Многу сум загрижена да не има некоја последоца.Тт нема .
Пред вакцината само со к.слика го боцнаа или и ЦРП имавте испитано ? Тоа на имунологија ќе ти го толкуваат пред тебе како скриен вирус , нема да ти признаат дека е лошо инјектирана или реакција од вакцината , биди упорна и барај испитувања детални , само бебе нека е добро Ние од првата доза шестовалента лошо пројдовме (имам пишувано во темата ЗА или ПРОТИВ вакцини)среќа бебе ми се опорави иако тешко идеше кај нас опоравувањето .