Исто значи.. Јас мојот во ремедика го носам меѓутоа не ни беше педијатарот тука па и звонев на матичната вика таму ќе го прегледаат. И шубе ми е. Колку е твоето @Poppins ?
Pneumokoka primi na 5 ipol meseci i super pominavme ni reakcija ni nis bebe veselo i raspolozeno isto ko da ne primilo vakcina za nedrla dve imame revakcina na istata.
поголема е 18м , ние сме у план за ммр да а ставам сега следно периодов ама некако уште сум напред назад со мисли , педијатар дава зелено светло , ама времето е мн променливо и настинки цело време .. многу пати пред вакцина ако не е педијатарот на смена , има и општ лекар и од неа сум задоволна , мн подруго ги прегледуват отколку тие кај вакцините , посебно овде во кав , од око проценка дават што се вика и едно слушање на слушалки па и ако кажиш прегледано е , не битно кога , не му ни прават преглед пак
Здраво мамички вака планираме да ја ставиме ммр вакцината детенцето ми е 3 год ама од пусто страв од некакви симптоми после вакцината и не ја имаме ставено уште мислења ќе ве молам ?
@eli25 И јас ја носам обавезно ден пред вскцината кај матичниот педијатар. Таму кај што ја вакцинираат не се замараат воопшто,мислам ради реда е прегледот. Прошлиот пат докторката нервозно му тропаше на бебе со клучевите со зборовите”е што е ова плачење толку ДЕЕЕ” Глуперда,да не сака вицови да и кажува бебе од 2 месеца. Реакција од вакцината на 3,5м, каква-кога се очекува? Утре треба да ја примиме..
И јас увек кј матичен прво..во советувалиште им е мака да живеет не па друго..еднаш мака и беше на таа сестрата да ми го измери детево... Ние фала Богу немавме никакви реакции до сега од вакцини освен малце кемкавост преку ден ...викаат после ден два можи темп и ако има оток кј со го боцкет облоги
Досега немало гужви. Една докторка имам начекано, плава, фина беше. Од сестрите, едната малку накострешена, спремна за кавга за што и да кажеш, другата незаинтересирана (гледаше филм на лаптоп, стана, стави вакцина и продолжи да гледа )
Ја прегледува доктор пред вакцина нели? Јас ќе ја носам во Ремедика за крвна слика па утредента за вакцина ама пак сакам да ја видат таму.
Да, прво нашата докторка ја прегледува, исто во Ремедика кс, па ја носам нареден ден во Јане и таму ја прегледува другата докторка. Таа во Јане вака фино ми делува и убаво ја прегледа малата. Еднаш дури и нѐ врати бидејќи ја имаше полазено некој инсект и не сакаше да ја вакцинира.
Ние начекавме гужва, плус имаше и една паметна мајка што влезе преку ред. И нас ни беше една плава докторка многу убаво го прегледа и фина за комуникација. А сестрата како што кажа и @NarCis@ спремна за кавга, а другата пополнуваше во компјутер. Исто и ние си го носиме еден ден пред вакцина во Ремедика се ни е спремно од таму
После болница на 2,5 месеци така пишува во календарот, но на нас ни кажаа дека е подобро на 3-3,5 месеци да ја прими таа вакцина