Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Реакција е...стави облога

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И јас така :)

@gjoker4e член сум на една групана фб и таму викаат дека може. Никогаш не се заинтереаирав како.

На kataleyasi, Ambra20 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.844
    Допаѓања:
    109.740
    Да се замени крвта можеби :?:

На Sandrin4 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  4. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Го имаш ова мислено мислено цел ден :P:D

На gjoker4e и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ич не сјм зачитала искрено. Нешто пијат за чиатење на токсини. Ќе мора са прочитам сега :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Може организмот да се прочисти од вакцини со хомеопатија, плус промена во исхраната, фокусирање на овошје и зеленчук и вклучување на супер храна (чиа, спирулина, хлорела, и слични). Е сега колку е кај нас храната чиста од отрови е дискутабилно.

А има и хомеопатски вакцини, ако разбрав убаво, ама не се исти како конвенционалните.

На Sexybaby86, kukla21, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.844
    Допаѓања:
    109.740
    Само хомеопативе можат да развијат ваква теорија, значи факти и студија дека тоа е возможно нема.
    Ако не се лажам, нели по Х период се губи дејството од вакцината, па што тогаш би се прочистувало и вадело од организмот?!
    Тоа еднката не би ја направило невакцинирана ако стои податок дека е вакцинирана, но како па инаку би се докажало..
    Или ова може да се спроведе само кај рокот до кога вакцината има влијание?!
    Ако е па така, што би значело тоа?!

@gjoker4e а тебе оти ти треба ваков податок?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Слаѓана Велков на времето продаваше зеолит за демек прочистување од вакцините. Па и луѓе и на бебиња го даваа.:x

@gjoker4e што ти се увртело во глава, прашуваше и дали има невакцинирани, а да се болни од рак. Нашите баби и родители не се вакцинирани, родителите само бсж мислам, па имаш еден куп заболени од рак.

На gjoker4e и emkaemka им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Би се прочистувале и ваделе тешките метали што ги содржат вакцините. И онака ги имаме доволно околу нас, во воздух, вода, храна, козметика, вакцините дополнително влошуваат ситуација. Ако некој сака да го прочисти организмот, не е само од вакцини. А ако не веруваш во хомеопатија, така кажи си.
    Јас лично, не верувам дека хомеопатите се шарлатани, напротив, повеќе верувам дека фармацевтската индустрија се најголемите шарлатани.

На anastasijaki, gjoker4e и Marija_Magdalena им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.844
    Допаѓања:
    109.740
    Разбрав што прават хомеопатите, но тоа пак нема да ги направи невакцинирани, јас не верувам во тој процес на прочистување/ослободување на организмот од вакцина..

А за фарма од мене има едно големо НЕ, не ни верувам јас во вакцини!

На gjoker4e, Marija_Magdalena и Annath им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.377
    Допаѓања:
    286.694
    Од агенцијата за здравство ми рекоа ако денеска го вакцинирам детево за варичела, од утре смее во градинка.
    Инаку, како невакцинирана, има забрана до 20ти, додека не помине инкубацијата.

Не дека планирам, ама има ли логика во исказов денес вакцинирај и утре стави ја помеѓу деца со потенцијалниот вирус?

На *Лорена* и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Нема логика, ама секако била изложена на вирусот. Зошто да ја вакцинираш, што ќе смени вакцината? Само дупла доза од вирусот. Не дека ќе ја заштити, пошто нели, вакцините го активираат имуниот систем да создаде антитела, а тоа нема да се случи преку ноќ, па да е заштитена. Јас не би вакцинирала. Би почекала да видам.

Ако се појавила варичела пред некој ден, сметај дека и две недели претходно детето било заразно, носител на вирусот. Ако одело во градинка, се разбира. И твоето девојче одеше во истиот период, сигурно имале некаков контакт. Обично прв знак за варичела е покачена тт, ама не мора да значи, има случаи без тт.

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    Повеќе млади има заболени од рак отколку стари, нажалост и мали бебиња и деца. Дедо ми 80 години невакциниран е поздрав од мене 28 годишна вакцинирана, јас сум со лекови уште од пред неколку години. Ова го зборам во контекст на тоа што го пиша ти, секако дека и други фактори на денешницата влијаат на болестите, но јас сум убедена дека и вакцините имаат голем удел.

14. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Мајка ми цел живот спортиста, незнаеше шо е кафе, цигаре и нездрава храна...па на 37 години почина од рак и тоа пред 19 години.

15. Zebricka

Zebricka Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    32
    Vcera ja stavivme vakcinata na 6 meseci.
    Denta si bese ok, nokeska pocna da kacuva temperatura ,vednas potoa se ispovraka kolicinski.
    Potoa temperaturata se simna no za kratko pak se kaci, dadov sirup i e ok.
    Me interesira dali povrakanjeto e reakcija od vakcinata?

16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Дали сте за инфлуенза вакцина?
    Бебе е 6месец 1недела, докторкава ме убедува да ја вакцинирам а јас се двоумам.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.170
    Јас не би. Од искуства на луѓе во моја околина, не е баш ефикасна. Е не знам во САД дали е истата. Ама имав другарка што секоја година ја примаше, и секоја година беше болна. Еднаш здрава не беше во зима, само на антибиотици беше.

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Е тоа ми е и мене,самата вакцина е вирус и после примањето обавезно се разболуваш, инфлуензата штити само од висока температурата, настинки,вируси не спречува.

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Мене ми се јавија да ме прашат дали и кога планирам да ја вакцинирам за да запишат кога да ми пратат покана. Прво ми рече во март дали може, реков не, во септември кога ќе наполни две години ќе ја однесам. Не правеа никаков проблем. Само кажа дека до 2 години ако не е примана вакцината, ќе реагираат кај инспекторат.

На eli25 и Marija_Magdalena им се допаѓа ова.
  20. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.529
    И мене ми стигна дома покана за вакцина. Ако не ја носам следи парична казна, така пишува. Како да однесам дете на вакцина кога се е мрсулава, де нос ќе се смири па ќе почне да подкашлува, па очи и солзат...
    Треба скроз да е здрава па да ја вакцинирам. Иако околу мене ми велат дека не е нешто болна па требало да ја носам. Е како да не, дури не ја видам скроз здрава не ја носам.

Туку да се плашам ли од поканата?!?! Треба нешто да преземам?!?