Не.Имам и јас покана од пред два месеци. Ама таман да го носев почна носот да тече. И никако да го носам.
Здр на сите... Малечкава ми има веќе 6 полни недели а нема круста (реакција) на Бсж вакцината искуства... Многу ми е битна оваа вакцина. Има ли некој искуство со неуспешна вакцина.
Дали знаете од кога почнуваат со работа во Јане Сандански за вакцинација, и дали ММР се става секој ден?
Мајки ние денес ја примивме вакцината против морбили МРП ... предходно направивме крвна слика добра била, не прашаја само дали примала антибиотици сега брзо и јајце цело дали има пробано, реакција ке имало после 7дена од денот на инјектирање (ако добро се изразив) па ке ве известам тогаш за реакција Инаку пред нова год ке правиме 18месеци
Ајде бидна вчера и првата вакцина. Ни рекоа реакција може да има првите 24часа.али супер поминавме фала му бога досега нема ништо весела си беше уште е , нема тт.
Мајки како поминавте со оваа вакцина што се прима на 2 месеци..? Има ли реакции? (Не знам како ќе ја држам..мислам повеќе ќе плачам од нејзе )
Мн убо поминавме...не ни осети бебе дека ја боцнаа...само се смееше, а реакција немаше никаква. Нит оток, нит тт
Ете душа пишав погоре иако касневме со вакцината супер поминавме нит оток нит тт. Направи си кс и ако имаш зелено светло од педијатар уживај се ќе помине во најдобар ред. Моево заплака малку кога ја боцнаа ама се смири одма. Почесто цицање една лепенка на боцнатото да ја лади и готово. Секако проверувај ја вечерта кога ќе заспие.
Мајки, сакам да го вкцинирам малиот за Стрептокока, иде у градинка и веќе неколку пати ј фати. Како се вика вакцината, каде да го носам да му ја стават, претходните ги стававме во Јане Сандански ама таму не скаат да му ја стават. Ваше искуство, каде да го носам, од каде да ја најдам вакцината и дали се продава низ аптеките?