Денес ја примивме шестовалентната што е на 6м, ама со закаснување на 8+ ја примивме. Никаков проблем не направија нит спомнаа за МРП. Бебе се смееше само. Дај Боже пак без реакција да поминиме.
Ja primivme vcera vakcinata na 6m kreva denes temp do 37.5,normlano e taka? Se tresam od strav po ova prepokuvanje so vakcinite, posto denes kreva vcera nemase
Sega i e do 37.6 samo covek da misli, se plasam zatoa sto od prethodnite ne kaci voopsto ili pak sama si pravam stresovi
Ма 38.5 се препорачува парацетамол. И мојавана на предходните 2 не крена, а вчера до 38 крена и НЕ дадов сируп. Весела си беше.
И јас до 38,5 не давам сируп, не се секирај таа т.т. не е воопшто страшна. Мојов исто беше со некоја т.т.до 38 по два дена после вакцина , после сама поминува. Ништо не и е опушти се мајче.
Znae li nekoj do koja vozrast (do kolku godini) najdocna se primaat petto i sestovalentnata vakcina za prv pat?
Пред да одите на вакцина јавете се прашајте дали ја имаат. Ние денес требаше да ја примиме третата доза Ди-Те-Пер не вратија дека ја немале ќе ни се јавеле од понеделник, тогаш се надеваат дека ќе ја добијат вакцината. Ова ни се случи во Јане Сандански не знам дали исто ја немаат и во другите поликлиники
Еј како не те прочитав порано. А организирав дом.посета, беа му земаа крв...се јавив на повеќе места, никаде ја нема, се потрошила. Здравствово е катаклизма, за џабе го малтретирав бебе и фрлав пари
Isto e sekade jas malata ja spremiv za vakcina prva 6 Valentina rekoa nema pa samo sinko si ja primi mmr me faka strav ke vidime kako ke pomineme.
Здраво луѓе. Гледам си водите долги дискусии, ја би замолила само за конкретен краток одговор, кои се чести/помалку чести реакции одкако ќе се прими вакцина против тетанус (ревак. на 18год) ? П.С. Пред некој да каже "читај погоре" : барав -> не најдов ->прашувам->ако одговориш Ти благодарам/ ако не ником ништа
Само тетанус колку што знам се дава само по потреба и не сум чула за реакција. Како дел од ДТП знае да јави реакции, од најблаги, до појаки.
Најчесто болка на местото на апликација, се формира како топче и после некое време исчезнува. Други реакции не знам. @darcy се дава ревакцина на 18 години, чиста тетанус, сите сме ја примиле.
Ајде совет од вие што вакциниравте сега,што правевте пред вакцина во смисла на билдање имунитет или ништо 2 ро дали смеам да вакцинирам бидејќи на брис испадна некоја си бактерија во нос ама таа нема никакви сиптоми а и крвната слика е топ и педијатарот не дава ништо за бактеријата бидејќи нема симптоми,леукоцити и се мирни топ и црп и е 1,значи нормално е се вика нема потреба од лекарства 3то што испитувања правите пред вакцина,само к.слика и црп или и дриго? 4 то пред месец дена беше со антибиотски инфузии поради стомачниот вирус смесм ли да стабам вакцина,колку бреме е потребно да мине од антибиотикот? Ве молсм за одговор зош сум со памет понеделник да ја боцкам малава,ако воопшто ми остсна памет деновиве