Каде ке правиш кс? Да направам во Ремедика сакам накај 18ч, па нареден ден сабајлето да ја носам. Ама и таму ми е страв да ја прошетам низ тоа ходникот....
Дома ќе ми дојдат од Адриа Лаб. Се јавив прееска и очекував дека ќе ме одбијат, пошто ми рекоа ќе ми се јават. Ама се јавија и рекоа сабајле во 07.30 ќе бидат кај нас. Упат од матичната имаме за таму (мм земал), инаку јас обично за Авицена земам и таму и правам. Доаѓаат и тие дома. Страв ми е да ја носам по лабораторииве, среќа што прифатија да дојдат.
Ajde od vas majkite sto se razbirate k,slika ok li e za vakcina mrp a crp to e 2 a referentna granica e 5,ve molam i vie sto imate dopirni tocki so medicina dajte mislenje?
И ние денес го вакциниравме син ми со Ммр.Не знам дали нас ни се погоди ама докторката во Јане беше ептен внимателна.Го прегледуваше и го прашуваше нешто .Он одговараше Па возеа кола.Кога седнавме да го боцнат му збореше за колата и го држеше за едно раче.Јас за друго.Се изненадив искрено. Малку плачеше и за кратко заборави.Ми олесна искрено што го вакцинирав.Сега полесно си дише Со лесно да поминат сите дечиња
Да, крвна слика и црп во Авицена сабајле. Додека чекавме да дојдеме на ред чекавме надвор.Таман убаво времето беше.Син ми си возеше кола Зошто избезумена? Си вакцинирала предходно ?
A kako da cekam mila ga nemam pamet vise,neznam sto e podobro dali da stavam ili ne neznam ne mozam vekje ni svesno da razmislam
И мене ме интересира за железо дали проверувате. Во Авицена ми рекоа дека од вена се проверувало најточно железото обичната крвна слика давала само приближен резултат. Па сум во мисла да правам само обична крвна слика, не би да и правам трауми.. @mariz зошто Ремедика? Авицена доаѓаат дома, 400 денари е услугата домашна посета. А за к.с можело и со упат ми рекоа. Иначе е 150 ден, плус околу 200 црп без упат.
Daaa se so red samo ovaa ja kasnam imase laringit na dva pati pa posle rota virus zakacivme i sw odlozi,i bev spremna ama da vakciniram ama ete pogore ja prikaciv slikata so rezz od k.slika i leukicitite i se pokaceni malce ,offf bre kje shiznam,nemam pamet za da odlucam sama,tesko mi e mnogu
@Black girl нема правило ако треба да се фати ќе фати и од некој во влез,ќе му донесеме јас и маж ми од работа ,итн.Не дај боже .Така ако мислиме нема од дома да излеземе.Никогаш не се знае. @Надежна не се грижи . Нека се среди прво детенцето .За вакцина треба да е ептен здраво. Нема играчка со боцкање.Дома ќе се чувате ,витамини,шетање на воздух.Ќе се опорави и ќе се вакцинира. Нема што друго да правиш .
Дечки само што се вратив од Ј.С. немаат шестовалентна. Ми запишаа број ќе се јавеле кога ќе стигнат. Многу сум испаничена од ситуацијава иако е мала за МРП вакцина. Ние како вакцинирани може да се заразиме? Никако не ја мешам со луѓе, само надвор шетаме
@chocolade и мене за тоа ми е, алерго тест е од вена, а мора да правиме, и за ова не знам плус, а претходните вакцини не проверувавме железо само основна кс.
И ние денес во Јане бевме за ММР. Ако збориме за истата докторка ( постара, насмеана и позитивна, со светла коса ) прв пат ја начекав ваљда е нова. Ептен убав пристап кон нас како родители за да објасни и препраша све од алергии, настинки, терапии итн и со синко односот и беше прекрасен. Ептен ме бендиса докторкава. Па и сестрите ептен фини. Дур го седнавме за боцкање и дур го боцкаа сите три ( сестрите и докторкава ) го анимираа, го смееја и црц врц ни глас пушти нит примети дека го боцнаа. Со лесно мајка боцкањето и да помине батко без никакви симптоми. И да, навистина полесно се дише. Иначе ја прашав докторката т.е и објаснив дека бевме до Авицена пред да дојдеме за к.с и црп. Дека имало гужва и дечиња и дека се збори по форуми и социјални мрежи дека може морбили да се фатат и така. Па и викам : ете таму деца преку 7беа, синко надвор беше се дур не му дојде ред на боцкање. Која е веројатноста да фатил морбили и сеа го боцкаме па да не дојде до проблем. Вака ми објасни па и малку на шала го кажа : мајка ти и сопругот пазарите или дома ви носат од сам маркет? Пазариме викам. Сопругот иде на работа има контакт со луѓе. Ти имаш работа да завршиш каде има луѓе итн. Значи ако треба да дојде до фаќање морбили детево ќе ги фати и од вас. Па и во лифт кога влагате незнаете кој бил пред вас во лифтот. Морбилите пола час се во воздух, а 2ч се на површината! Вака ми објасни.