Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.431
    Допаѓања:
    76.584
    Каде ке правиш кс? Да направам во Ремедика сакам накај 18ч, па нареден ден сабајлето да ја носам. Ама и таму ми е страв да ја прошетам низ тоа ходникот....

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Дома ќе ми дојдат од Адриа Лаб. Се јавив прееска и очекував дека ќе ме одбијат, пошто ми рекоа ќе ми се јават. Ама се јавија и рекоа сабајле во 07.30 ќе бидат кај нас. Упат од матичната имаме за таму (мм земал), инаку јас обично за Авицена земам и таму и правам. Доаѓаат и тие дома.
    Страв ми е да ја носам по лабораторииве, среќа што прифатија да дојдат.

На fana и mariz им се допаѓа ова.
  3. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Ajde od vas majkite sto se razbirate k,slika ok li e za vakcina mrp a crp to e 2 a referentna granica e 5,ve molam i vie sto imate dopirni tocki so medicina dajte mislenje?

Прикачени фајлови:

4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Да ја вакцинирав, и кажав јас веќе дека ќе вакцинирам :)
    @mariz

На sofi2107, mariz и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    114.293
    Уште малку почекајте. Леукоцитите ви се покачени. Јас со оваа крвна слика не вакцинирам.

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    И ние денес го вакциниравме син ми со Ммр.Не знам дали нас ни се погоди ама докторката во Јане беше ептен внимателна.Го прегледуваше и го прашуваше нешто .Он одговараше :rofl: Па возеа кола.Кога седнавме да го боцнат му збореше за колата и го држеше за едно раче.Јас за друго.Се изненадив искрено. Малку плачеше и за кратко заборави:clap:.Ми олесна искрено што го вакцинирав.Сега полесно си дише :D
    Со лесно да поминат сите дечиња :hug:

На Lolipop23, NarCis@, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Pravevte k.slika? Auuu nemozam povekje izbezumena sum,kje poludam :(

8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да, крвна слика и црп во Авицена сабајле. Додека чекавме да дојдеме на ред чекавме надвор.Таман убаво времето беше.Син ми си возеше кола :rofl:
    Зошто избезумена? Си вакцинирала предходно ?

9. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214

A kako da cekam mila ga nemam pamet vise,neznam sto e podobro dali da stavam ili ne neznam ne mozam vekje ni svesno da razmislam

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.901
    Допаѓања:
    13.524
    Nosevte maski koga vlegovte?

11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Нема шанси син ми да носи маска . Штом ја види вришти .На приемно вработените носеа маски.

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    114.293
    Строга изолација дома, појачувањр на вит ц и повеќе течност. Тоа е. Со лесно.

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.901
    Допаѓања:
    13.524
    Ama neli preku vozduh se prenesuva virusot?

14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И мене ме интересира за железо дали проверувате. Во Авицена ми рекоа дека од вена се проверувало најточно железото :worried: обичната крвна слика давала само приближен резултат. Па сум во мисла да правам само обична крвна слика, не би да и правам трауми..
    @mariz зошто Ремедика? Авицена доаѓаат дома, 400 денари е услугата домашна посета. А за к.с можело и со упат ми рекоа. Иначе е 150 ден, плус околу 200 црп без упат.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214

Daaa se so red samo ovaa ja kasnam imase laringit na dva pati pa posle rota virus zakacivme i sw odlozi,i bev spremna ama da vakciniram ama ete pogore ja prikaciv slikata so rezz od k.slika i leukicitite i se pokaceni malce ,offf bre kje shiznam,nemam pamet za da odlucam sama,tesko mi e mnogu :(

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Black girl нема правило ако треба да се фати ќе фати и од некој во влез,ќе му донесеме јас и маж ми од работа ,итн.Не дај боже .Така ако мислиме нема од дома да излеземе.Никогаш не се знае.
    @Надежна не се грижи . Нека се среди прво детенцето .За вакцина треба да е ептен здраво. Нема играчка со боцкање.Дома ќе се чувате ,витамини,шетање на воздух.Ќе се опорави и ќе се вакцинира. Нема што друго да правиш .

На eli25, Sexybaby86, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  17. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Дечки само што се вратив од Ј.С. немаат шестовалентна. Ми запишаа број ќе се јавеле кога ќе стигнат. Многу сум испаничена од ситуацијава иако е мала за МРП вакцина. Ние како вакцинирани може да се заразиме? Никако не ја мешам со луѓе, само надвор шетаме

На joan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    @chocolade и мене за тоа ми е, алерго тест е од вена, а мора да правиме, и за ова не знам плус, а претходните вакцини не проверувавме железо само основна кс.

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    И ние денес во Јане бевме за ММР. Ако збориме за истата докторка ( постара, насмеана и позитивна, со светла коса ) прв пат ја начекав ваљда е нова. Ептен убав пристап кон нас како родители за да објасни и препраша све од алергии, настинки, терапии итн и со синко односот и беше прекрасен. Ептен ме бендиса докторкава. Па и сестрите ептен фини. Дур го седнавме за боцкање и дур го боцкаа сите три ( сестрите и докторкава ) го анимираа, го смееја и црц врц ни глас пушти нит примети дека го боцнаа.
    Со лесно мајка боцкањето и да помине батко без никакви симптоми. И да, навистина полесно се дише.
    Иначе ја прашав докторката т.е и објаснив дека бевме до Авицена пред да дојдеме за к.с и црп. Дека имало гужва и дечиња и дека се збори по форуми и социјални мрежи дека може морбили да се фатат и така. Па и викам : ете таму деца преку 7беа, синко надвор беше се дур не му дојде ред на боцкање. Која е веројатноста да фатил морбили и сеа го боцкаме па да не дојде до проблем.
    Вака ми објасни па и малку на шала го кажа : мајка ти и сопругот пазарите или дома ви носат од сам маркет? Пазариме викам. Сопругот иде на работа има контакт со луѓе. Ти имаш работа да завршиш каде има луѓе итн. Значи ако треба да дојде до фаќање морбили детево ќе ги фати и од вас. Па и во лифт кога влагате незнаете кој бил пред вас во лифтот.
    Морбилите пола час се во воздух, а 2ч се на површината! Вака ми објасни.

На Coco31, NarCis@, elcezelce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.046
    До која дата е рокот?