Можно е, кај мене син ми има качено после 24 часа од вакцина, така да следи го и во текот на наредниот ден, мене секој пат кога одиме на вакцина ми кажуваат да го следам во текот на следните 3 дена од денот на примање на вакцината, што значи може и после 2 или 3 ден да качи, не мора одма, затоа набљудувај го почесто
Nie prviot den nisto,ni bolka,ni temperatura,eee vtoriot imavme blago pokacena temp. Isto i tretiot den.Cetvrtiot den bese horor film,ja bolese desnoto butce,urlase cel bozji den
За ваквонешто веднаш треба да се вратите во советувалиштето . Ние од првата доза плачевме цели 4 саати кога се јавивме за втората доза не прашаа како поминавме со првата и кога и реков дека сме плачеле цели 4 саати прво лом ме напраи д-р зашто не сум го однела на дежурен или не сум дала парацетамол за болка ,да се исклучело тоа мада јас бев сигурна дека ја болат ноџињата зашто ги подигаше и плуси маше стомачни грчеви кои ни траеја сеуште и и се собра и тогаш ни објаснија дека ако плаче повеќе од 2 часа другиот ден сме требале да се вратиме во советувалиштето ама ние со втората доза плачевме пола саат а со третата на неколку пати само закенка и толку беше ама задолжително дававме парацетамол веднаш откако ќе излезевме зашто така ни објаснија ,а потоа ако имало температура ама за такво нешто немавме потреба
Нас искрено ништо не, не советуваа овде кај нас е катастрофа децата ги прегледуваат на 5 минути, од кој докторката 4 збореше на тел., како си поминала на одмор, затоа ми е страв сега во среда треба да ја примиме првата доза ДТП, а знам дека таа е со бурни реакции,само се надевам дека ке ја пребродиме понеболно,зашто многу ми е жал да го гледам како плаче, а и колку повеке читам за вакциниве си правам полошо како и да е си спремив еферлагнаце за секој слуцај.
http://maktel.mk/kolumni-levo/item/1702-op-trt-vakcina-ili-smrt-manipulacijata-so-vakcinite Maјки гледам повеќето од вас редовно ги вакцинирате своите бебиња(како и јас моето,ќерка ми ги има примено сите вакцини)ама кога ке прочитам вакво нешто косата ми се крева нагоре,и си викам кога ке имам второ дете како ке го однесам на вакцина после се што сум прочитала,незнам дали би имала храброст за тоа ваше мислење....
Ние сме денес на вакцина ке ја примиме втората тура од трите вакцини леле баш ми е страв со тоа реакциите греотички си викам одма да му тупосам сирупче да не се малтретираме, ама ај ке видам сепак. Туку ке ве прашував има врска сабајле, поручек оти докторката ми е од поручек па сакам тогаш да го носам. Кај другите докторки не ми се оди.
нема врска, ние сите вакцини ги стававме поручек одиме кај 4 и пол, пет, после паузата. само правата ја ставивме сабајле, плсу хаос беше таму, и му ја ставија без осет а поручек е др приказна,еххехе немат ич гужва, ептем се внимателни абе шо а и поубо за бебушко поладно ке му е
И ние треба да одиме на вакцина ама малиот ми има пролив, не знам дали да го малтретирам и да го носам или да почекам, ама малото мое има пролив веќе две недели
Таурус не го носи сега.Кај има пролив уште вакцинава му фали.Ќе се мачи душичка. А не е лошо да си појдеш за проливчето на лекар. Во мегувреме давај му банана и многу течности за да не дехидрира.
треба да почнеме со вакцини и не знам кај да го носам бебушто дали во идадија или сандански, каде се подобри педијатрите и сестрите ве молам споделете искуство каде ги носите вашите ?
Мамички треба да ги примиме вторите вакцини па се мислам дали ке биде проблем да се вакцинира 2 дена пред да направи 3 месеци? зашто во сандански ми рекоја околу 15, 16 па дали би било проблем ако пролонгирам до 20ти? ваше мислење?
Aна може ли да споделиш искуство какви се педијатрите и сестрите во сандански ???? ние сме утре на вакцина па уште не знам дали во идадија или јане сандански да го носам... или некој друг доколку има искуство со овие две установи
мамички ние треба да примиме вакцина мислам дека уште оваа ние па после таа на 13м, е сега ме интересира која е оваа вакцина и дали има поголеми реакциии? а исто ови денови ни излеуваат 2 запчиња, па некои ми велат да почекам да го однесам покасно, плус и дека е жешко, а јас веке 2 недели ја каснам вакцината ?? искуства