1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    сите касниме со вкциниве :P јас со поголемката ги каснев не намерно кога ке беше мм слободен тогаш ја носев и фала богу немаше никакви проблеми сега наполни 4 годинки и деновиве треба да ја нисам и со малово ги каснам пак ама овој пат некако намерно чекам да поминат жештиниве ;)

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    и јас ги каснам сите така, чекам да е слободно и јас мажево тој го носи внатре да го боцкаат, јас не можам :( а за која е оваа вакцина сега да не знаеш,мислам за хепатит??? или можи грешка сум :?:

3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Да Љубица, за Хепатит Б се работи.Ајде па после ќе здивнеме малце до следната. Иначе и јас каснам со вакциниве ради запчињата, уште третата доза од ДиТеПер не сме ја примиле :tmi:

4. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    И ние ги касниме ама јас одолговлекувам. Ние уште 2 доза ДТП не сме примиле :wasntme: Вчера бевме баш на контрола кај матичната и не караше зошто сме си играле играчки |(

5. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ние денес конечно отидовме после 2 недели каснење, и му стави ја во ноџето ич не плачеше, маже ми е тој :D
    па допрва ке видиме дали ке има некоја реакција, др рече обично нема ама имајте си нешто за секој случај ;) па наредно сме на 9м на некој систематски и наредна вакцина после 12м таа шо е :tmi: малку да ни олесни :)

6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

на 9 месеци треба да се превакцинира бсг доколку нема ништо на рачето. (барем така мислам јас). така ми рекоја тие....

7. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас денес ги днесов двете мои девојки на боцкање,големата имаше ревкцинација пертусис а малово првата ДТП душиче само малко заплака ,една во газе една во бутчето ,сега чекам реакција да видам како ке поминеме :(

8. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    да?? е можи нас ни рече дека малку му се познавало белегчето на рамото, ама некаде на средина било ни многу ни малку, и ако не му се познава на 9м наредно после 1 година рече дека ке го превакцинирале

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058

Никако не треба да се вакцинира дете во лето, а уште помалку ако излегуваат заби, крева температура, има проливче и сл...
    Значи гледај да ја одложиш ако можеш до септември/октомври, и да се потполно здрави.

10. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    веке бидна, ;) и матичната ни рече дека може да ја ставиме зш немавме ич мака со запчињата, и ете веке од 9ч ја имаме ставено фала богу засега е ок, се надевам така ке остане :)
    и јас бев да ја одложиме уште повеке , до кај септември некаде, ама ете денес ја ставвивме

11. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    И ние примивме вакцина во понеделник.

12. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    koja вкцина ја примивте Локи? имаше реакција ?

13. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ние лесно поминавме со вакцината само што нема вооптшто апетит, само водичка пие...
    шукур малку да здивнеме сега до после годинка ;)

14. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас вчера цела нок дежурав :sweat: им мерев Т од време на време де на едното де на другото и нокта не кренаа и денес цел ден, вечерва поголемата крена 37 со 5 за апетит да не збориме не сака ништо да јаде само на сокчиња е ,а малото добро се држи ,ја пипкам по ноџето кај што е боцната не реагира ,весела беше цел ден ,да видам нокеска како ке поминеме , колку дена ке ги држи? сега овде читам реакции после втор-трет ден :?:

15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Пепита па мала температура дури и е пожелна, немој да се секираш.Ако не и се јаде добро е што си пие течности барем, добро е тоа за температурата. А за реакција јас колку што знам првите два-три дена се јавуваат реакции, а после тоа се смируваат. Ајде вие два дена сте истерале веќе, нема да имате проблеми дури сега. :* за девојките

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ако им кажеш овде бт во здраво дете каде ги носиме на вакцина децата дека имало 37,5 т ке те отепаат :devil: мене ми вика нее тоа температура, шо вие вас... за кревање се рачунало над 38, 39, абе луди се :envy:
    ние мн лесно поминавме со сите вакцини ,само што немавме апетит, а и јас знаам дека до ден два може да има реакција

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас малку каснам со одговорот, сега видов дека си ме прашала најверојатно си завршила работа веќе каде се вакциниравте? Јас сум задоволна од сандански сестрите беа љубезни и убаво ни објаснија одма завршивме работа

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Незнам каде да го сместам прашањево ама ајде пак е поврзано со вакциниве...
    Во средата ја примивме третата доза од ДТП и од тогаш до денеска еве малава никако да се оправи. Веќе 5 дена поминаа а она има температура по цели денови и ноќи. Од претходните вакцини ниеднаш не качи а сега изгоре. Нема некоја незнам колкава температура (37,5 до 38) ама со сите маки ќе и ја спуштам и после 1 саат пак качува. Во меѓувреме и запчиња и излагаат, но со тие доле немавме никаков проблем...Е сега незнам дали вакцината има врска запчињава па затоа детево неможе да се стабилизира или...? Таму си прашав, ми рекоа дека нема врска што и излагаат запчиња, можело да се прима вакцина...Крвната слика и беше супер.
    Некое мислење ваше ако може и совет што да направам за конечно детево да не крева температура.

19. impulsivna

impulsivna Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    a da si ja odnese na doktor???

20. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    За носење ќе ја однесам, кога ја примаше вакцината докторката ни кажа дека ако има долго време температура сигурно од запчињата и е, значи да не ја поврзуваме со вакцината и да и давам сирупче. Ама проблемот е што неможам да знам од што е, а и на лекар ќе ми кажат дека е од запчињата и ќе ме откачат.
    Знам дека од вакцина три дена се реакциите ама нас веќе 5 ден ни е...Незнам...