сите касниме со вкциниве јас со поголемката ги каснев не намерно кога ке беше мм слободен тогаш ја носев и фала богу немаше никакви проблеми сега наполни 4 годинки и деновиве треба да ја нисам и со малово ги каснам пак ама овој пат некако намерно чекам да поминат жештиниве
и јас ги каснам сите така, чекам да е слободно и јас мажево тој го носи внатре да го боцкаат, јас не можам а за која е оваа вакцина сега да не знаеш,мислам за хепатит??? или можи грешка сум
Да Љубица, за Хепатит Б се работи.Ајде па после ќе здивнеме малце до следната. Иначе и јас каснам со вакциниве ради запчињата, уште третата доза од ДиТеПер не сме ја примиле
И ние ги касниме ама јас одолговлекувам. Ние уште 2 доза ДТП не сме примиле Вчера бевме баш на контрола кај матичната и не караше зошто сме си играле играчки
ние денес конечно отидовме после 2 недели каснење, и му стави ја во ноџето ич не плачеше, маже ми е тој па допрва ке видиме дали ке има некоја реакција, др рече обично нема ама имајте си нешто за секој случај па наредно сме на 9м на некој систематски и наредна вакцина после 12м таа шо е малку да ни олесни
на 9 месеци треба да се превакцинира бсг доколку нема ништо на рачето. (барем така мислам јас). така ми рекоја тие....
јас денес ги днесов двете мои девојки на боцкање,големата имаше ревкцинација пертусис а малово првата ДТП душиче само малко заплака ,една во газе една во бутчето ,сега чекам реакција да видам како ке поминеме
да?? е можи нас ни рече дека малку му се познавало белегчето на рамото, ама некаде на средина било ни многу ни малку, и ако не му се познава на 9м наредно после 1 година рече дека ке го превакцинирале
Никако не треба да се вакцинира дете во лето, а уште помалку ако излегуваат заби, крева температура, има проливче и сл... Значи гледај да ја одложиш ако можеш до септември/октомври, и да се потполно здрави.
веке бидна, и матичната ни рече дека може да ја ставиме зш немавме ич мака со запчињата, и ете веке од 9ч ја имаме ставено фала богу засега е ок, се надевам така ке остане и јас бев да ја одложиме уште повеке , до кај септември некаде, ама ете денес ја ставвивме
ние лесно поминавме со вакцината само што нема вооптшто апетит, само водичка пие... шукур малку да здивнеме сега до после годинка
јас вчера цела нок дежурав им мерев Т од време на време де на едното де на другото и нокта не кренаа и денес цел ден, вечерва поголемата крена 37 со 5 за апетит да не збориме не сака ништо да јаде само на сокчиња е ,а малото добро се држи ,ја пипкам по ноџето кај што е боцната не реагира ,весела беше цел ден ,да видам нокеска како ке поминеме , колку дена ке ги држи? сега овде читам реакции после втор-трет ден
Пепита па мала температура дури и е пожелна, немој да се секираш.Ако не и се јаде добро е што си пие течности барем, добро е тоа за температурата. А за реакција јас колку што знам првите два-три дена се јавуваат реакции, а после тоа се смируваат. Ајде вие два дена сте истерале веќе, нема да имате проблеми дури сега. за девојките
ако им кажеш овде бт во здраво дете каде ги носиме на вакцина децата дека имало 37,5 т ке те отепаат мене ми вика нее тоа температура, шо вие вас... за кревање се рачунало над 38, 39, абе луди се ние мн лесно поминавме со сите вакцини ,само што немавме апетит, а и јас знаам дека до ден два може да има реакција
Јас малку каснам со одговорот, сега видов дека си ме прашала најверојатно си завршила работа веќе каде се вакциниравте? Јас сум задоволна од сандански сестрите беа љубезни и убаво ни објаснија одма завршивме работа
Незнам каде да го сместам прашањево ама ајде пак е поврзано со вакциниве... Во средата ја примивме третата доза од ДТП и од тогаш до денеска еве малава никако да се оправи. Веќе 5 дена поминаа а она има температура по цели денови и ноќи. Од претходните вакцини ниеднаш не качи а сега изгоре. Нема некоја незнам колкава температура (37,5 до 3 ама со сите маки ќе и ја спуштам и после 1 саат пак качува. Во меѓувреме и запчиња и излагаат, но со тие доле немавме никаков проблем...Е сега незнам дали вакцината има врска запчињава па затоа детево неможе да се стабилизира или...? Таму си прашав, ми рекоа дека нема врска што и излагаат запчиња, можело да се прима вакцина...Крвната слика и беше супер. Некое мислење ваше ако може и совет што да направам за конечно детево да не крева температура.
За носење ќе ја однесам, кога ја примаше вакцината докторката ни кажа дека ако има долго време температура сигурно од запчињата и е, значи да не ја поврзуваме со вакцината и да и давам сирупче. Ама проблемот е што неможам да знам од што е, а и на лекар ќе ми кажат дека е од запчињата и ќе ме откачат. Знам дека од вакцина три дена се реакциите ама нас веќе 5 ден ни е...Незнам...