Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    И јас примив вакцина кога бев искасана од куче.
    Отпосле ревакцини не сум примала ниту ми јавиле дека треба.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Барај по меил да ти ги пратат така побрзо ќе ти е

3. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Денес прашав, ми рекоа до 6 попладне боцкаат

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Секогаш по маил ми праќаат само дека домашна посета па незнам каква е процедурата. Ќе инсистирам порано да ми ги пратат.

Фала на инфо.

Сега најдов и објава, ама нашиве новинари малку неписмени. Пишува дека уште викендов ќе работат две смени, ама не и за преку неделава како ќе биде. За од понеделник до 13 часот пишува

https://sdk.mk/index.php/makedonija...bukuresht-ke-rabotat-i-vikendov-vo-dve-smeni/

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Фала на инфо.

Сега најдов и објава, ама нашиве новинари малку неписмени. Пишува дека уште викендов ќе работат две смени, ама не и за преку неделава како ќе биде. За од понеделник до 13 часот пишува

https://sdk.mk/index.php/makedonija...bukuresht-ke-rabotat-i-vikendov-vo-dve-smeni/[/QUOTE]
    Само текстов е од 4 јануари, како и да е официјално им е до 19 ч а мене ми рекоа 18 зашто сакаат изгледа порано да си завршат да си одат :)

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    А обичните пунктови до колку работат, до 13?

7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Џабе ќе инсистираш. Они одат во повеќе места, па кога завршуваат ги носат резултатите во лабараторија. Јас ги добив околу 12 а не бовцкаа во 9.30 часот. Ако одош во Авицена, о ична крвна слика ти е готова за 10 минути а црп исто после 12 часот. Ова за Аеродром ти зборам. За побрзно нас ни рекоа дека треба да се боцкаме во Тафталиџе.

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Со оглед на тоа дека и црп ќе правиме како и да е ќе чекаме до 12. Штом боцкаат до 19 ќе го носам покасно во секој случај. Ќе се јавам сепак сабајле да се потврдам.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Само текстов е од 4 јануари, како и да е официјално им е до 19 ч а мене ми рекоа 18 зашто сакаат изгледа порано да си завршат да си одат :)[/QUOTE]

Леле и јас слепец. Го гледам тоа горе 05. Март а не гледам дека е од јануари(facepalm)

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Слушни се ти секако. Ние пред 2 недели чекавме до 12.30. Па се боцкавме во 13 :) Со лесно мајка..

11. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Мајки, ќерка направи 2 месеци, се спремам наредниве недели да ја вакцинирам со ДТП шестовалентна. Може некоја мајка која вакцинирала скоро да сподели што да очекувам, со што да се спремам и сл. Фала ви :l:

12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.821
    Пред нецел месец ја примивме.Супер помина фала богу. Очекувајте,малку болка,кенкавосст, покачена температура. Ние фала богу ништо од ова.Ставете лепенка за температура,менувајте на неколку часа, облоги со медицински алкохол.Имајте дома далерон сирупче.И секако,два дена дежурање,ќе внимавате :).Со лесно.

На SaNJaAaaAaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    23.097
    Моето беше покенкаво тие два-три дена, втората вечер измерив тт 37.2. Форсирав повеќе цицање, менував лепенки на местото кајшто го боцнаа 3 дена.
    Матичната ми рече да купам сируп Ефералган за тт за секој случај.
    Не се плаши, се ќе помине во најдобар ред :)

На SaNJaAaaAaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    136.520
    Вакциниравме. Една душа влези, друга излези. Ппрво бевме на матичен, па крвна слика и црп, па на вакцина.
    Малку плачеше, добра беше, демеска ке и купам нешто да ја израдувам. Сега добра била дома, јадела пиела, и се спиело...
    Се надевам на лесни 2 недели.
    Од градинка ги носат на Маврово, она не оди :(

На NarCis@, apple12, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.492
    @Cka пошто ти последно пиша за црп а и јас како и претходно што пиша една членка не сум сретнала таква мерка и цифра во резултати а ни па некогаш сум се заинтересирала за тоа,еве сега сакам да прашам, на што точно резултатот од црп укажува? Што се испитува со него? И зошто е толку значаен што во последно време често го спомнуваат?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.675
    Допаѓања:
    104.651
    Тоа не се прави ако не се побара, не е во редовна крвна слика, посебно се зима крв за тоа. Мислам повеќе крв де. Покажува на воспалителен процес.

На fana и marchi-cool им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.671
    Допаѓања:
    202.256
    Ц-реактивен протеин кој укажува дали во организмот има некакво жариште без видливи симптоми. И кога има и кога нема симптоми, добар показател е, и може да се одреди дали се работи за бактерија или вирус, при што земени се во предвид и останатите вредности на диференцијалната крвна слика.

На Але ~, TutiFuti, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.492
    тенкс. зедов јас упат за крвна слика и сега можам да си побарам да ми допишат во лаб.и да си платам? На маж ми д-димери му допишаа на упатот имаше нешто проблем мораше и нив да ги вметнат. За кратко полни 6 години па календарски му иде да прими вакцина за морбили па да си бидеме спремни со резултатите.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.671
    Допаѓања:
    202.256

Од школо ќе ги носат на ревакцина, значи од септември, освен ако не е наложено сите што ќе наполнат 6 години одма да се вакцинираат поради епидемијава.

20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.492
    во план сум да тркнам до диспанзер и да прашам со оглед дека имаше вонредно вакцинирање,јас секако чекав според календар па сум за сега да прими морбили па на школо останатото.