Ви благодарам на двете, ама сепак решив да почнам со антибиотик. Се мачи со кашлицата од неделата, а денес почна многу лошо да кашла и не ми се ризикуваше. Двете беа согласни дека нема врска што пред една недела е вакциниран и се надрвам не грешат. И на интернет се обидов да најдам информации и па тоа што најдов пишува дека антибиотик не влијае на вакцината. Се надевам не погршив, ама во моментов кашлицата е покритична
@Ano и јас така прочитав, дури пишува и за време на примање на антибиотик не е проблем ако се прими вакцина. Со помин да е, се да е во ред!
9-ти ден од вакцина (ММР), дете весело, игра, ама има тт 38,5... Дали да давам сируп, или да следам ситуација? Или да го истуширам?
Ако е весела , не е малаксана, игра , само прати ја. Ти со ја знеш дали лесно и брзо качува. Истуширај ја, обично ко ќе легне или ќе спадне или ќе оди нагоре. Дај Боже да падне .
За на боцнато место или на чело? На боцнато место можеш парченце да си исечеш, една коцка. А на чело ако имаат температура се става цела лепенка, ако не фаќа и е голема.. може да ја сецнеш
Ви благодарам женски, го истуширав, симна на 37,5. Ноќеска цело време ја имааше таа тт, му ставив утрово оцет на чорапите и ја симна.. се надевам нема веќе да качува...
Јас имам ставано во комбинација со сируп на 39/40 температура додека не ја симне таа висока тт. Ја топли и лепенката, па таа не ни лади баш веќе по 5мин. За тоа е наменета, зашто да не?
Зошто температурата од глава не се намалува, кога се ставаат облоги се става до глава, главата не се мокри, при туширање и слично. На клиника така ни кажаа ама знам и од мајка ми, кога сме имале тт главата слободна, ќе не моташе во чаршави мокри ама главата не. Не смее тт да оди во главата, затоа.
Незнам па на мојов многу му помагало, зашто кога имал тт, главата највеќе му горела. А кога качувал, качуваше секогаш многу висока и никако не се симнуваше, ни алкохол масажи, кебиња, туш, ке сум пробала се додека не дојде време за сируп да можам да дадам и тогаш и лепенка ке ставев зашто главата му горела, да му олесни... И јас имав пред една година три дена 40 тт, лепенката 2-5мин лади и после не се ни осеќа, зажежена е и таа и ја тргав..
Да ама не е убаво да се лади главата така, заради тоа што може да дојде до компликации. И јас имам пријателки кои тврдат дека не е страшно, слободно да ставам, ама имам и другарка која си напати со тоа разладување на главата. На клиника кога и да сме биле ни викаат ладење до глава, глава никако. Ладиш нозете да се боси да излегува низ нозе температурата, не низ глава. Или ако се ставаат облоги чорапчиња со оцет на нозе. Може сум грешка, не знам, мене така ми кажале, така знам.
Да за ладењево знам, исто и него така го ладеа на инфективна, од врат надолу со алкохол го мачкаа, главата не, исто и туш.. од врат надоле. Ама не знаев дека не смее и лепенкиве да се ставаат... зашто и на сама паковка има бебе со лепенка на глава
Има, тоа е најголем апсурд, лепенките се за симнување тт, ако е така тт не се симнува на глава, на тело да.
И јас знам дека темп.не се вади преку глава, еднаш и ни кажаа да го тушираме за да симне ама да не ја мокриме главата. Лепенкиве стварно незнам зашто би служеле, за малиот ги користев после вакцина на боцката, а сега кога го вакцинирав бебево ми рекоа дека не чини да се става било што преку боцнатото, најдобро борна вода неколку пати на ден по 10тина мин да се држи