Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Силк без нервоза,сигурно е од забите
    Јас со првото детенце се изнамачивме....вечно мислам траеше

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Nie sabajlevo ja primivme vtorata doza od DTP...Sega za sega bebus e ok, preventivno i dadov sirupce daleron i zaspa.Se nadevam deka nema da dezurame nokeska.Aj so lesno neka ni e :)

3. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И ние сабајле бевме за втората доза ама не боцнаа само во бутче и супер сме
    Другите две (газе и усте) ни ги одложија до крајот на септември поради топлово

4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Nie gi primivme site 3 deneska, ne bocnaa vo dvete butcinja, imase placki malce ;( Narednata ni e vo oktomvri,zdravje dotogas ke zaladi.

5. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Nas na žalost ni se vlosi sostojbata do maksimum...malata izgore od temperatura, nema veke glas za placenje,duri I vo son pocna da.se trese I potskoknuva. Do Sega Bevme na Detska klinika ja pregleduvaa edno čudo doktori,vadenje krv I na kraj pak Nisto ne ni kazaa. Sakaa da ne zadrzat za da eksprimentiraat so nas pa posle eden doktor odluci deka nema da ne zadrzat sepak. Malata.pocna I da se isfrla po teloto,dobi alergija od taa prokleta vakcina a nasite doktori muva ne gi lazi. Isplaseni se od tužbi,nikoj nejkese ni antibiotik da I dade demek ne e od vakcinata,neznaat što I e. Drug pa vika od vakcinata e I pod hitno na imunologija ama imunologija ne raboti so dežurna služba. Bruki. Igranje so detski životi. Eksperimentiranje vo živo. Vo horor film se naogam, neznam sto da mu napravam na detevo, kako da mu pomognam. Ve zamoluvam vas majki da mi pomognete,upatete me negde,zivotot na moeto dete viši na konec.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Силк, што направивте? Не знам кај да ја носите освен на детска клиника, можеби во Систина? Ајде мамички, каде по приватниве клиники имаат педијатри и имунолози? Душиче мало, се надевам дека сте подобри денес. Ќе биде во ред.

7. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    Силк а да појдете во Хемолаб кај др. Соња Пејова? Она е имунолог сите ја фалат. Оф не сакам да ти бидам во кожа сега :( Се надевам дека се ќе биде во ред , стискам палци да се подобри ситуацијата што поскоро :hug:

8. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    ,Леле силк истото скоро се случи на братучетка на мм
    Исто на 6 месеци од таа вакцина-алергија
    Беа во козле на детско лежеа една недела и му помина
    Женава после 3 месеци продолжи со вакцинирање и тоа набавува некој прочистени вакцини ги плаќа
    Ќе бидете добро,одете до козле

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Дали има врска ова со детска клиника??? Софијанова ја фалат, дали она може да помогне???
    Систина не верувам дека ќе имате ќар, зошто и нас таму ни е педијатарот , но он е ЗА вакцини, па се убедувавме зошто јас сакам да ги прекинеме(иако ставам прочистени).

Сега гледав слики во групата која е против вакцинирање на дечињата, со деца кои се исфрлиле од вакцините ,еве дел(ако ги прикаже):
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 0335_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 7128_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 6371_n.jpg

Имаше и погадни, но мислам дека нема потреба да ги споделам. Во секој случај сум ужасно против вакцините.

Силк, побарајте ја д-р Лидија Паздријан, она е во св.Лазар, и можам да кажам дека е одличен педијатар, се надевам дека ќе успее да ви помогне.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Д-р Паздријан не е во Македонија, моментално е во Саудиска Арабија. Не знам кој друг би можел да помогне, овде за дете се работи, без разлика што е причина за ваква реакција на организмот (мене и повеќе од јасно ми е дека ова е од вакцината), докторите мора да направат се што треба за да го излекуваат малото.

11. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    A Mironska na Detska? Nea edna prijatelka mnogu ja fali ...

12. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Бевме на Детска клиника, и катастрофа се сите по ред. Никој ништо незнае да каже, сите некои различни теории си имаат, и не препраќаат од еден на друг. На крај заклучок никаков а за некаква дијагноза да не правам муабет.
    По сите приватни клиники се растрчавме, нигде нема имунолог, во некои дури ни педијатар.
    Во Хемолаб сега се јавив, веќе др.Соња Пејова не работела таму,во пензија била. И така сите надежи ни паднаа во вода.
    Денеска и тешка алергија доби, целата е исфрлана по стомачето грбчето и главчето, ама не е како на сликите што Меу ги има постирано, туку ситни црвени точки рамни со кожата.
    Мојата педијатарка не е достапна. Ете тоа е накратко. Сега продолжуваме понатаму со борбата.
    Фала на сите на одговорите и советите

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^
    Температура која трае неколку дена и после тоа осип на грбот и стомачето не е ништо страшно и се јавува скоро кај сите мали. Осипот ќе помине сам од себе за два три дена, исто и температурата.Можеш да мачкаш со бела пудра. Јас барем претпоставувам дека е тоа.

14. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    @silk

Направивте крвна слика? Баш тоа што го кажуваш е слично како еден случај за кој дискутиравме баш деновиве на еден друг форум. Кај неговото детенце дијагностицирале тромбоцитопенија, ама тоа било по скоро еден месец од вакцината. Не знам колку можело да се случи така одеднаш.

Еве линк од дискусијата:
    http://roditeliideca.com.mk/forum?func= ... &id=243076

Баш и јас имав нешто слично од тоа што бев настината зимава, и тие што ги опишуваш се исти како јас што имав.

Еве слика:

Јас не знам какви луѓе работат во тие клиниките што воопшто не успеале да ви помогнат или барем да ве смират, да ви кажат диференцијална дијагноза што може да биде.

Нафрлувањето не мора да е стриктно од толкаво намалување, може само привремено, акутно да се намалени тромбоцитите затоа што организмот создава имунитет.

15. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ние денес ја примивме третата доза на ДТП вакцините до сега бебушко беше арен па ке видиме се надевам добро ке ја поминиме ноќта, а и утрешниот ден ;)
    Силк срцка само со помин да е и брзо да помине нормално, жалам јас што неможам да ти помогнам да те упатам не сум од Ск, и стварно се надевам дека не е од вакцината тоа, т.е на неа и е поврзано лутрото и со запчината (имам слушнато дека нешто најболно кај бебината било вадењето на заби имале многу преголема болка).
    И нешто друго што приметив во нашево здравство: Нели треба да биди секаде исто пошто едно е здравство, се базира на една иста програма секаде во државава ( како и образованието ) арно ама ете каталина ги примила втората доза, симона им клале една другите две ради топлото ги вратиле, нас ни ја ставија третата доза, ( сите сме од различни места ) нели треба да се договорат летно време вакцини НЕ :?:. И :!: плус во Ск ставаат двете во нога (колкче) една за пиење, во Бт нога, рака, напивка. Во Штип незнам мислам исто нога, рака, напивка, или две во нога и напивка, Како можи вака не ми е јасно, НЕЛИ ТРЕБА ДА БИДИ СЕКАДЕ ИСТО :x
    Да ти се плукнам во здравството стварно катастрофа!!!!

16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала Експерт за линков со дискусијата, сега и јас ќе и се приклучам.
    Направивме крвна слика, crp-то беше ОК по нив, иако границата е од 0-6 а малата имаше 5,1 а вечерта на клинка на новата крвна слика и беше 5,5.
    Тромбоцитите и беа добри, исто покачени од сабајлето до вечерта.Кај нас значи беа зголемени, не како во твојот случај намалени,па затоа и ја исклучувам можноста за тромбоцитопенија. И леукоцитите беа добри, исто и урината.Меѓутоа детето бурно ми изреагира на вакцината.
    Дијагноза не добивме,
    Катастрофа од здравство.

17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Nie do sega simnuvavme temp. :sweat: bese 38.1, pievme sirupce(ne se simna),pa stavav vinski ocet na corapcinjata i ja simnav 37.3 :envy: Konecno bebus zaspa,a i mamicka za nekoja min. |-)

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Леле Каталина,баш ми е жал.Јас незнам што им е на сирупиве,абер си немаат од делување.
    Ако многу качи недај боже, избањај ја, а можеш и сенф на ноџињата да и ставиш.
    Се надевам дека ова ќе и биде последна температура.

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Женски ние со Блок макс, за деца не сме имале проблем со температурата. За 20мин ја симнува.
    Тој ми го кажа матичната и од почеток сме со него.

20. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    ние требаш да одиме на вакцина минатиот понеделник, син ми кашлаше и не го однесов.
    и цела недела е на тоа си подкашлува одвреме на време, незнам дали да го однесам или да почекам да му се смири скрос кашлицата????