Ништо, ќе помине. Големиот имаше осип како реакција кога ја прими ММР првпат пред скоро седум години, се изгуби за неколку часа. Не чеша, нема никакви проблеми. Може тт да крене, ама не мора да значи.
Лејди, сакаш да кажеш при висока температура да не ставаме чепчиња туку само сируп? Добро те разбрав или? Мене ми е полесно да му ставам чепче (парацетамол) отколку да му дадам сируп, па веќе и дома само чепчиња имам, сируп не сум купила одамна, грешка ли е?
Па тоа не ми беше јасно, си реков да не правам грешка што давам антипиретик во форма на чепче, си поврзав дека можеби понагло паѓа температурата отколку со сируп...
Не, муабетот погоре беше за фебрилни конвулзии и чепчиња диазепам. Конкретно, за чепчињата Диазепам кажував дека не се даваат ,, превентивно,,
и ја сакам да ја ставам таа вакцина на малиот,па ме интересира дали претходно правесе некое испитување?И дали ти требаше посебен упат од педијатар за да ја боцнеш?
Krvna slika so crp pravevme denta pred da ja primi vakcinata a brisevi predhodno imavme napraveno negativni bea.Ne ni trebase poseben upat za vakcinata od pedijatar samo predhodno najaviv vo dispanzerot deka sakam da ja primime za da ja nabavat
Полесно е каде-каде со чепчиња. Болни се мачно им е, им се гади не отвараат уста за жива глава, а највероватно ако за некое чудо отвори уста, ќе го поврати ситупчето. Вака со чепчето мирна глава.
Јас чепче ко беше помал еднаш или два пати пробав и веднаш го исфрлаше. Со сируп немам проблем со повраќање, ама со мака пие, најчесто плука. Денес 18ти ден од вакцина инаку. Уште малку, се надевам се ќе е во ред како до сега.
Не би требало. Може вирус ако почнавте да излегувате. Ние почнавме секој ден да шетаме, и со деца, а и во маркет ко ќе морам го носам. Денес бевме во контакт со настинати, тоа е. Само да поминува со лесно.
Со настинати не ја мешам,шетаме на отворено,па променливо време,ветре и толку и треба. И јас сум убедена дека не е од вакцината. Крена 38.2 не дадов ништо,истуширав и цел ден е 37.5 37.9сега заспа испотела 37.5 Незнам дал да дадам сируп на 38 ако качи..страв ми е да не спушти многу и затоа не давам.
@mal.ecka и јас не го мешам со настинати, ама така се погоди во продавница се сретнавме. Не можеш да знаеш некогаш. Над 38.5 ако е дај и, ако е ниска нема потреба. Освен ако не ти крева наеднаш ноќе повисока, следи како ќе е. И лади ја пак. Со помин да е.
Не помислив дека намерно си го смешала Тоа е,под стаклено звоно не можеме да ги чуваме. Нез како да ја ладам заспана?
@mal.ecka ако крева мислев пак, а да е под 38.5. Ама штом испотила не би требало да крени, така се ладат и спуштаат сами.
Да правам ли крвна слика пред Бсг? Вака здрава е. За големата ќерка ич не правевме крвна слика пред вакцините, но вака кога ве читам шубе ме фаќа.
@mal.ecka да, може само од себе да спушти, а со потењето општо се симнува температурата и нормална да е. Мојот секогаш ко ќе е испотен во спиење ладен е. @Kitten во диспанзер ми имаа кажано да не правам, јас сама си проверив, ама не бараат обично за таа вакцина.