Јас мислев @Kitten прашува за втор пат ко ќе се прима, ако нема белег. Јас тогаш направив, а на 10 дена ко ја прими не.
Кога примавте ди те пер прва вакцина? Во книшката ми пишува во 4ти месец, а на лекар ми викаат на 2ипол месеци велејќи ми дека тој календар за имунизација бил стар ?!
@NarCis@ не знам, може по ново тоа. 2016 ја прими втор пат моево, на 11 месеци, тогаш ставаа, а ми рече докторката ако не ја прими до годината после Манту тест ќе треба да му прават. Вториот пат му излезе белег. Само спомна дека до втор пат се прима, не како порано, на мм на пример и во прво одд му ставале пак зошто и од вториот пат немал белег. Сега може и ова на 9 месеци е укинато.
@NarCis@ не знам искрено, ама би требало да може. Се боцка со помала доза во подлактицата и се гледа реакцијата по 2-3 дена.
Нема примено во болница. Потпишав за да нѐ пуштат, ќе нѐ држеа уште недела дена ради жолтица, но ај бидна што бидна и потоа ради сплет на околности се пролонгираше дури до сега. Бебето има речиси 10 месеци.
Најдобро е кога спуштаат само од себе. Тоа е знак дека организмит се изборил. Нормално, зборуваме за Т до 38,5. Се над не е за занемерување. И мојот пред месец беше со ваква Т. Некое вирусче е . Сама падна и не качи повеќе. Во сон го ладам со чорапчиња со оцет.
Од каде се зема картонче за вакцина или ти го праќаат дома. Еве бебе веќе треба да ја прими вакцината на 2,5 месеци, а јас немам картонче.
Кога ќе го однесеш за првата ќе ти направат. Земи си книшка и од болницата кај што ти е заведено дека ги примило тие во болница.
Китен, пошто имате поголема дада што оди во градинка, мислам дека во тој случај треба да направиш кс. За моево дури и брисеви од нос правев пред петтовалентната, затоа што ѝ ги "поклони" големата некој месец претходно. Направи една кс, да бидеш мирна.
Цела ноќ кемкаше,качуваше до 37.7 изутрина пак имаше исто,сега после 2часа трчање низ двор 36.7. Ќе следа...фала ви
Majki mali deneska ja primi mmr sega neznam dali da stavam lepenka za tt na bocnatoto race? Dali stavate lepenka na site vakcini?