Некој да каже ако знае дали може да се прими рота ако детето веќе еднаш прележало? И дали стрептокока може да се прими летно време јер нели нема нус појава температура
Според нашите докторки, секоја вакцина може да се прими во секое време, не одложуваат летно време. Баш таа на 18м ми рекоа да одиме во Јули да ја прими.. и моиве имаат примано и летно време вакцини.
Да средиме ова со ммр па сакам и тие две да ги прими пред да почнеме во градинкс во септември. Мислам таман ќе имам Време до тогаш.. Еднаш од рота господ го видов. А знам не ствара имунитет...
Има. Незадолжителна. Јас би ја сторила презадолжителна. Велат ако пак фати полесно ќе пројде од првиот пат. Ама првиот пат пошто беше екстремно страшен не би сакала пак..
Дај објасни ми за оваа... ја имаат секогаш или мора да најавам дека сакам да прими. Богами и на мојов уште рота на цревата му фали. Реакции има од неа?
Нема никакви реакции ни од двете. Се нарачуваат кај матичен. Му кажуваш и ти носи. Твојот посебно ко што си е осетлив... Зборни со матичен. Јас на твое место би ставила.
Da izmegu vakcinata i revakcinata okolu 4 nedeli mora da ima posle revakcinata pak ima uste edna na 6 meseci. 3 se vkupno.
Женски, рота и стрептокока од кога може да се примат? Ние сме 14 месеци, и планирам и двете да ги прими бебка наредниов период (со потребното растојание измеѓу, нормално). И дали некоја од овие две дава реакција и каква? Читнав погоре дека не, ама сакам да чујам искуство од некоја од вас што веќе боцкала со (некоја од) двеве.
Me interesira rota na kolku meseci se prima? Nie prelezavme stomacen I bese strasno I zatoa sakam da ja primi
Да, ми текна, пишуваше скоро дека стрептококата ја има ставено она. А има ли некој искуство со ротата? Ти ја имаш ставено @LiliBoz ? Едит, сега видов Дани пишала, фала на инфо @danichap Уште само да ми кажете рота од кога се прима.