@LiliBoz јас стрептокока сега ќе ја ставам во април здравје, таман кога ќе добијат рота ќе можам и неа. 45 дена треба размак да има од една до друга. Не ја разбрав матичнава за стрептокока, ама мислам рече и за нив тендер ќе има исто, нови ќе набавувале, ама битно таа ја има моментално, додека ротата не. Ми рече да прашам во Идадија за секој случај (таму ја боцкаме малава), па ќе прашам деновиве да не случајно ја има рота. Мада и мојата матична исто ми потврди дека ја нема моментално. Сакам летово да завршам со двеве вакцини, после септември имаме ревакцина онаа на 18 месеци што е, и до школо сме раат после. Едит. Рота ја има во Грчка, ми рече може таму да ја боцнеме ако сакаме, а тука ќе ни ја заведат во календар. Па опција е и тоа, ако не ни се чека.
Не знам, не ми кажа матичнава, а јас па не ни прашав, мислев по дифолт се боцка Ми рече само дека у Грчка ја има, и ако сакаме може да ја прими таму (не го употреби зборот боцкање ко што сум пишала), а тука да ни ја заведат. Па ако е со лажиче, супер Стрептокока има една ревакцина ко што разбрав јас.
Kolku vreme posle primena mrp moze da se davaat imunostimulatori dali znae nekoj,@Annath Mislam ti imase iskustvo so ova,izvini ako sum te pomesala so druga clenka?
Јас бев. Сите што ги прашав различно ми кажаа, матичната рече одма, замената рече по 5 дена од вакцина. @Alishan30 и педијатар од Плодност ми кажаа не во исто време со вакцината, па јас почекав 3 недели да поминат. Повеќе ми имаше смисла. Денес е 22 ден и веќе можам да почнам ми рече докторката. Значи да помине периодот на можни реакции од вакцината и слободно можеш.
Јас не прекинав воопшто, постојано ги давам. Може да се случи да скокнам ден-два, ама ретко. Дури и кога вакцинирав, давав, ама јас не давам сирупи како Дефендил и Изопринозин. Јас давам пробиотици, цинк, селен, витамин Ц и Д3.
Да, заборавив да спомнам јас за Изопринозин пишував. Витамини давам и јас, пробиотик ќе почнам да најдам некој што ќе пие.
Во Proven Fit for School пробиотикот има се од ова, цинк, селен, вит. Ц и Д, плус Б витамини. Иначе ако не дадам пробиотик давам Zincovit C на Health Aid. Plivit D3 капки давам како провитамин, некогаш знам да им исцедам од моето рибино масло (капсули) со Омега 3 во лажичка.
Ама тој провен е за поголеми, нели? Мојата е скоро 4 и пол. А тој Zinkovit C од која возраст е? Јас на хелт еид ѝ ги давам перлите д3 со омега и нив ги сака, па би ѝ правела вака некои комбинации.
Од четири години е тој Провен. Цинковит Ц е за возрасни, ама може да земаат и деца, на големиот му давам цела таблета, на малото пола. Исто и од Провенот пола таблета му давам на малото, големиот е веќе голем секако.
Me zbunivte sega.Ne smeam da davam kinder imun posle primena vakcina?Ili ima podobra alternativa za imunitetot?
Смееш. Јас давав и пред да прими ммр, и откако ја прими. Никој не ми рече да прекинам, баш напротив, педијатарот ме советуваше да не го прекинувам сирупот.
И јас давав и уште давам, баш засилив поише витамини. Не имунобустери туку Омега, витЦ, Б комплекс...
Smeam da zasilam so vitamini osven kinderot? Angel? Osven kinder imun davas plus vitamini ili imas druga varijanta?Sakam da dadam probiotik kako sto pisuvase Annath ama neznam dali smeam so kinderot plus vitaminite ili bez kinder samo vitamini