И ние пиевме антибиотик , од среда можам да го однесам Проблемот е што уште крчи од шлаем не многу ама пак не е тоа тоа Ќе му направам контрола во среда ако не престане па ќе видиме Јас би ти препорачала да почекаш уште оваа недела И мојот поткашлуваше, па ларингит фати,па мрсули , па сируп и сега крчи Дај боже да му помине на вашето ама најубаво да почекаш , јас каснам еден месец
го однесов, му кажав дека поткашлуваше и дека му давам сируп од бел слез. си го прегледа и рече нема ништо.не му е црвено грлото, нема ништо на градите, ни па мака со носето. му кладоја 2 во двете рачиња(дефтерија, тетанус, пертусис) и една напивка (детска парализа). сега спие ќе видам после дали ќе има реакции. си купив сирупи за Температура. ефералган и понстан, се надевам дека нема да има потреба да ги давам двата... и кладов во замрзнувач крпчиња наводенети за ако му потечат рачината да му клавам ладни облоги....
Еве и ние конечно се вакциниравме пред еден час,се надевам лесно ќе поминеме Ја примивме втората доза од трите За еден месец сме качиле само 200 грама. а во висина 7 цм
I nie ja primivme vtorata doza na dtp (mislam taka se vikase ) vo petokot.Za razlika od minatata ne kacivme temp dosega samo malku ni se stvorija na butcinjata kako topcinja (potecenki) i ednotola strana i bese malku pocrveneto.Za sreka i potpuno cenoto i crveniloto se povlekuvat na ednoto nodze go snema skros... Ostanuva uste na 25ti Noemvri treta doza i posle imame pauza
Nema pauza oti na 6 meseci se prima 2rata revakcina od hepatit b,pa duri posle ke zdivneme malce so vakcinive
Katalina neznam dali mene mi se obrati za toa deka nema pauza Tuka posle 3tata doza t.e taa ni e i 3ta po red vakcina od raganje do sega , naredna vakcinacija ke imame od 11-14mesec znaci okolu godinkata Tocno 6 meseci ke sme na pauza Ako ne se odnesuvase na mene se izvinuvam
Da Sabatini,na tebe se odnesuvase postot ama deka od mob.sum vklucena ja nema opcijata citiraj.Se izvinuvam ne sum znaela deka ne zivees Mk,bas mi e milo sto ke uzivkate 6 meseci.Nas ni ostana uste taa od hepatit b pa i nie odime na doooolg odmor
Nema problem se slucuva Inaku uste edna i vie ke uzivate malku odmorce od vakcini ne e na odmet Vi posakuvam so lesno da si ja pominete
моето бебе до сега нема качено температура, а имаме 5 месеци и сите вакцини ги има примено до таа возраст, уште во болницата му ставам јас чепче, и таму каде што е боцнато млеко ладно од тетрпак и му го менувам во текот на целиот ден... и до сега сме си поминувале во најдобар ред, се надевам така и ќе остане
Досега супер ги поднесуваме вакцините, користам еден бабин лек, после вакцина на местото клавам газа посолена со нишесте и натопена со вода, немаме некои последици само оток минимален .. самошто веќе не знам дали да продолжам со вакцинирање оти се изначоитав и изнаслушав што ли не за вакцинирањето
Кај и да е ќе треба и ние да почнеме со вакцинирање. :/ Сакав да ве прашам околу прочистените вакцини. Дали може јас да си ги купувам, од каде и дали матичниот и во тој случај ќе ја боцка?
Последниве две вакцини кои ги има примано се дитепер... досега не се десило ама последниве два пати после вакцината над коленото и се прави огромен тврд оток кој си трае месец дена сигурно. Таман и спадна од првата вакцина сега пак примавме пред нецела недела и пак се направи истото. Од советувалиште ни викаат као демек нормално е.. температура не крева ама отокот ме плаши..
Denes ja primivme tretata vakcina otkako e roden, mozno e do vecer da kaci temperatura I ni dadoa sirup I cepcinja a na mestoto kade mu ja stavija ( na dvete nozinja) mu staviv svaren oriz vo gaza.
moze i da nema beleg. oni prsnuvaat so nekoja specijalna tecnost i znaat da proverat. odnesi ja kaj drug pedijatar i uveri se. a za belkata napravi alergo test, pa konsultiraj se za taa vakcina i jas se plasam da ja vakciniram mojata kerka. nie odime u sistina kaj badjakova i kaj obocki najdobri se.
Katerina otkot ili ajde stvrdnatoto mesto e veruvaj normalna pojava...i kaj kerka mi bese isto po cel mesec imase i toa samo a ednata strana i se pravese ...na drugoto nodze imase samo prviot den posle go snemuvase.bas kako sto velis taman go snema otidovme za vtora i pak i se napravi...i jas uzbuna dignav deka ke i ostane taka tvrdo prviot pat ama pedijatarot mi kaza deka e se normalno i se slucuvalo kaj poveke bebinja...i taka bese 3 dozi na dtp vakcinata primivme i sega nema nisto