Киндер имуно е имуностимулатор + витамини... мислам затоа прашува дали + витамини да дава или тоа е доволно... @letters доволно ти е само тоа, супер е Киндер имуно, има колострум во него башка.
@mariz не знаев, мислев само витамини се. Како и да е никој не знае точно, па не верувам да е грешка и да се пие. Јас лично почекав 21 ден да помине.
A dali ke moze i podocna da se primi ili mora odma posle bsg, jas sakam da gi primi i dvete ama idnatata nedela ni e zakazana prvata vakcina sto se prima na dva meseci, moeto e tri meseci i ja docni malku, pa neznam sto da pravam dali uste da docnime so primanje zaradi rota
Вакцините рота и стрептокока ќе бидат задолжителни за бебиња родени од јуни натаму, односно кога ќе се вметнат во редовен вакцинален календар. За децата родени претходно ќе остане по избор како и до сега, така ми кажа матичната. Колку е точно, не можам да тврдам со сигурност. Инаку може подоцна, мојата е 14 месеци и допрва ќе ги прима и двете.
Не знам, само ми рече др дека може слободно мојата да ги прими. Во темава се спомнуваше за стрептокока до 5 години, а за рота и јас прашував тука, ама не добив одговор.
Бсж се прима уште во болница пред да ве пуштат дома,таа е прва вакцина,2 вакцина е на 2 мес.и 3 недели Дтп(за 2 вакцина пред да носиш за да ја прими,направи си крвна +crp)
Девојката ми имаше мене реплицирано, прашав дали да правам крвна слика пред Бсг. Ќерка ми не е вакцинирана по календар, таа во болница не ја примивме.
Majki imate li dosega vakcinirano so FSME i mozni reakcii? Sakam da go vakciniram mali za nekoja nedela pa ako sakate da spodelete iskustva
Cudno(da ne ja imate primeno)niedno dete neispustaat od bolnica bez prethodno Бсж Konsultiraj se so maticen
@MymumMyhero пуштаат и ако нема доволно деца за вакцината, имаме пишувано. И моето не ја прими веднаш, по една недела од ко не пуштија ја прими ко имаше доволен број на новороденчиња во болницата.
@MymumMyhero Ne e tocno, ispustaat. Koga bebinja se mnogu malecki kako moite, ne dobivaat bzs. Nie primivme sa 2 i pol meseci.
Во овој случај небеше нагласено поради што не е примена вакцината.... Во случаи каде се е во ред,вакцината се прима во болница.По логика на нештата бидејки сега е "епидемија"од вируси и настинки и да не е задолжително сигурно ќе побараат крв.слика . Ви благодарам
Provenot e prasok?Kako go davate? I dali mora na gladno nautro?Porano i go davav na malata vo kasicki ama sega e veke 2god i 3m i neznam vo sto bi i go vmetnala
Provenot e prasok i se stava vo melcna formula. Ne e bitno koga go davas nemora da e na gladno bitno e da si go zapazis vremeto vo isto vreme vo tekot na denot da go davas. Neli pie voopsto mleko?