@Корнелија извини, не ми стигна известување дека си пишала, случајно видов. Кај моето високи беа билирубините, поради тоа чекавме да се исчисти целосно жолтицата. Не добив објаснување зошто, само дека треба подоцна да почниме со вакцинирање. Ако е помината жолтицата целосно не би требало да е проблем да се вакцинира.
Не знам што е. Мачкам крем. Докторка не заинтересирана вика се сушела кожата.. Не вакцинирав. Ќе одам другата недела. Не знам што би можело да биде ама е баеги црвено и запалено местото Таа у аптека вика мачкај па носи го они ќе ти кажат дали ќе го боцнат или не. Фала што пиша.
Ние исто така ги ставивме мрп прво па ревакцината на дтп. Мрп немаше реакција, ама оваа дтп имаше. Креваше два дена температура,па после настина. Дали дека набрзина ставени, или дека ревакцина незнам. И првото дете имаше најголема реакција на оваа вакцина, а вакциниран е со старите вакцини. Важно поминува, некои доктори викаат и.одма да се даде сируп дека е ревакцина. Со лесно да поминете.
мојот ја прими крај на јануари.немаше воопшто никаква реакција, уствари освен за мрп за ниедна немаше реакција.сите ги има примено.
И ние треба уште за таа да одиме. Од првите три дози имаше температура и оток. Од Ммр немаше реакција, повеќе од месец помина. Само сега сме со растечен нос двајцата, па ќе почекам, а може и од септември да одиме.
Мајки примивме вакцина. Овие ли се тие лепенки и да ставам ли веднаш на боцканото место или само ако качи температура и се става на чело? И доколку качи тт да ставам лепенка и да дадам парацетамол или само едното? Иако ми рекоа дека од овие петовалентни вакцини немало реакции.
Да ова се лепенките. Сечи парче и стави на убодот. Или околу. Најбитно! Никогаш не ставај на глава лепенка или било што за опаѓање на Т. Температурата никогаш не се вади од главата. Чепче или сируп се става на Т над 38,5. Прати ја, не се плаши. Најголем дел поминуваат без реакција. На блага Т можеш да ја истушираш, без главата, да ставиш чорапи со оцет, да ја измчкаш со алкохол. Да не е преоблечена и функционирајте нормално како и секој ден.
На 1ви прими џивџи ММР. Денес беше малку шашав ~37.5 тт. Туку помалку јаде овие 2 дена, а и погадлив е некако, вчера вечерата ја исповрати, а денес ужинката, после без проблем наново јадеше. Ова од вакцината ќе да е, или заби што го мачат никако да избијат?
@Abc07 и губење на апетит и гадење може да се јават како реакција на Ммр. @DuchessAnn на @Annath синчето мислам имаше таква реакција од вакцината, можно е да е од неа.
И моево така правеше после седум дена од боцкањето. Сосема изгуби апетит, поврати првиот ден, беше со шашава тт до кај 37.5, следниот ден веќе ништо не сакаше да јаде, тт одеше до 38.5. Третиот ден попладне почна да јаде, ама оттогаш не јаде некои јадења кои ги сакаше и јадеше без проблем претходно. Можеби само се поклопило.
Денес ја прими ММР сестрата од фрижидер извади едно мало шишенце не беше во опаковка. После него имаше уште едно дете исто за ММР исто ја извади без опаковка. Во Драчево ја примаше вакцината. Има ли некоја мајка која таму го вакцинираат детето, ММР дали исто така без опаковка беше вакцинста?
Vo cetvrtokot sabajle primena vtora doza dtp 5 valentna na 6 to valentnata super pominavme denes eve tt 38.5 dadov daleron... Sega zaspa ne kacuva prva tt ni e ova 8+ meseci sme. Dali moze da e of vakcinata i kolku vreme moze da I'ma zemajki vo predvid deka neli 72 casa of vakcinata se kacuva tt, ili nemame nitu edno zapce moze da e zapce. Nastinka stavam posledno zatoa sto nitu kasla nitu nos nisto se e ok a i krvnata slika i crp to pred vakcina Bea ok
Дали некоја мајка вакцинирала МРП на 10 мес или помалку? Ние на 19ти сме за 6 валент. ама сега со ситуацијава памет немам дали да ја примат МРП.
Мајки, бебето ми ги прима првите 2 вакцини, е сега третата што требаше да ја прима после 2 месеци, сеуште ја немаме ставено, доцниме околу 1 месец, не сакав да ја носам низ здравен дом, дека грипови, вируси се беше хаос. Дали сте задоцниле вака?
Не е ништо ако имате задоцнето. Нас по препорака од педијатар првата доза од Ди те пер ја касневме два месеци исто и сега со третата доза ни се случи да ја ставиме покасно, бидејќи ја немаа вакцината
Јас ќе вакцинирам. Секако планирав. А денес бев за мерење, па и сами ми рекоа наместо третата ДТП ќе ставаат сега ММР. Ако има некоја искуство и јас би сакала да чујам.