Јас го вакцинирав син ми на 9 месеци и два дена т.е на 28-ми Март. Добро поминавме малку качи температура деветиот ден и тоа беше се.
Син ми имаше 6 месеци кога ја изрекоа препораката за рано вакцинирање. Се консултирав со многу доктори, дел од нив лични пријатели. Ми рекоа дека вакцината не била тестирана на деца под 9 месеци и дека не ми препорачуваат да ја прими порано од календарот, доколку можам да го чувам во „блага“ изолација (да не оди во градинка, во игротеки...). Рекоа ако мора порано, да има барем 9-10 месеци.
Јас баш вчера ја прашував матичната за ова. Бебо мој во јуни има редовна 6валентна вакцина, таа на 6 месеци што е. Овде засега нема случаи на морбили, ама не се знае кога ќе се појават за жал. Таа рече ќе следиме ситуација, ако има потреба ќе се одложи редовната вакцина за да ја прими МРП на 6 месеци. Нели е тоа многу рано? Не сум паметна што да правам.. ако ја ставиме редовната 6валентна, после колку време минимум ќе може да ставиме МРП? Или ќе мора да се чека до годината?
Кај што идам јас за вакцини рекоа не боцкаат пред 9 полни месеци. А до 9 месеци секако сте дома. По 6 недели оставаат простор од вакцина до вакцина, без разлика која.
Не би боцкала на 6 месеци, и на мене исто како на @TeddyGrey ми кажаа најрано на 9 месеци да боцкам, за во ек на епидемија важи ова.
Колкаво е бебето? Кога ќе вакцинираш? Сега иде топло време, во изолација кај ќе ги чувам+сакам и во градинка да ги пратам а и на 03.06 им е роденден. Памет немам, а во петок треба да одиме. И таму ќе се консултирам (во Букурешт вакцинираме).
Ќе ја вакцинирам со полни 9 и некој ден. Во градинка ќе појде со полни 10 и некој ден. Сега сме 8 ипол.
мајки направивме крвна слика за ревакцина со ДТП ке ви ги пишам само одредени резултати: LY: 57.19 Low: 15.20 High 43.3 NE: 31.98 Low:43.50 High: 73.5 LY#:4.04. Low:1.00. High:3.20 Hgb:118.0 Low:125.0 High:163. Hct:0.342 Low:0.367High:0.471 Mvp:7.24 Low:7.40 High:11.40 другите вредности се во рамките на нормалата 22 месеци ве молам за совет каква ни е состојбата Требеше да ја примиме на 18месеци, ама тогаш се боцнавме со Мрп
Majki moze li da mi pise nekoja sto vakcinirala mmr vo poliklinika gjorce? Me interesira zosto vakcinite ne se vo posebno pakovanje po edno sisence so spric i igla tuku vo golema kutija so 10 sisenca?
Sto moze da mi kazat. Sigurno nema da mi kazat necinat ili nez sto. Iljadnici deca se vakcinirani so istite vakcini taka da...
Истата фирма има различни пакувања, единечни пакувања или пакувања од 10, 20 вакцини во кутија. Зависи што набавиле. Не е ништо страшно. Јас тоа не ни гледав, од фрижидер извадија, малиот го спремав во меѓувреме, на шишенцето видов рокот дека е ок и го боцнаа.
Mene mi ja izvadija i celata kutija so se site vakcini od frizider, ama sepak cudno mi padna. Toj e seriskiot broj so toj rok.
И во упатството во Приорикс пишува дека може да доаѓа во единеч и дози и повеќе дози. Едит: јас одма се разгуглав тогаш хахаха
Zarem ne lepat od samata vakcina nalepnica do koga i e rokot i koj ja proizveduva na kniskata za vakciniranje koga gi buckaat?
Nemaat lepwnki nasite pakuvanja, osobeno sto del od valcinitw se multidozni, del se so poveke ampuli vo kutija i sl zavisi kakp e nabaveno na teender po kriterium najniska cena.
Мамички се боцнавме денес со 6 валентната вакцина што се прима на 6 месеци, која температура се смета за нормална реакција после вакцина? Ние имаме 37,4-37,5 дали да давам Далерон.