Мојата цело време вади заби без престан од нејзини шест месеци. Таман работа да одложувам вакцина ради забите.
Фала ти многу, ќе видиме што ќе кажат во вторник, се надевам ќе ја прими и ќе помине во најдобар ред. Малку кашла, и носот и тече, ваљда ќе и ја пуштат. За температура и омалаксаност не сум исплашена, него ме мачат други нус појави, ама веројатно сега со епидемијава им прпа па вакцините се ко шо треба. Сепак фала ви
Колку време (најмалку) треба да помине од примање на една вакцина до друга? Касневме со примањето на МРП вакцината, па сега откако ја примивме, следна вакцина ни закажаа за месец дена. Дали е тоа нормално, некаде имам прочитано дека од вакцина до следна вакцина треба да има поминато најмалку 50дена?
За ДТП 6 недели до ревакцина, а со ММР мислам исто. Баш кај другаркава така и ја закажале. Од ММР до ДТП 6 недели.
Pomos, minatiot petok malata moja i vnuka mi, vo ist den primaa MMR. 2 dena izgorea so temperatura nad 38,5, vecerva mislev ke pomine a dvete kacija nad 39. Nisto ne pomaga, ni sirup, ni ocet, ni ladenje...kolku traat reakciive, normalni li se?
Даји некој знае ј.с. дали уште има втора смена за вакцини? Знам кога бев за ммр рекоа уште таа недел ќе има втора, ама случајно да не продолжиле. Денес правев крна слика и планирам да го носам утре синко да ја прими втората доза од поливалентната. Бев кај матичната ама изумив да прашам.
Би сакала да се советувaм и со вас , искуства мислења како да постапам . Планирав утре малата да ја носам на преглед и во лаб за крвна слика се тоа ако е ок да ја вакцинирaм Ммр , ама од некња еве а ми накашлува (слабо) некако ко насила како да се напрега суво по 2-3 пати у дента ,др ништо нема ок си е , познавајќи а матичната нејзина би не пратила секако на вакцинирање акп е добра к.с , дали кашлицава да ме загрижува да чекам или . Ако и сега одложам ќе ја вакцинирaм дури после месец , нема да можам порано , нормално најбитно ми е она да е здрава , и така веќе касниме ќе почекаме уште малку доколку е потребно .
Нас денеска ни ја одложија МРП, оти малава ми кашла со секрет, ни дадоа инхалација да правиме ( правам инхалации од четвртокот само со физиолошки) а од денес со лекче Пулмикорт, по 2 пати на ден. И на брисеви не пратија.Се надевам ќе се смири до вторник, и ќе биде се во ред, за да ја прими вакцината.
Ние ја примивме , се беше во ред и ја боцнавме . Мислам подобро ти е да почекаш подолго да помине период штом е под терапија , им треба време да се дочистат секретите. Ќе се боцните и вие јас цела година одложував
ние вчера ка ставивме мрп вакцината.. денеска ми помина одлично без никаква реакција.. после колку време може да добие некаква реакција и какви се последиците ...
Супер сте поминале вие И јас би почекала да помине секретот, арно ама на 7-ми Мај одиме странство, и од таа причина сакав да се вакцинира ( иначе е 9 месеци) ,и пусти страв од епидемијава. Ај нареден вторник или четврток ќе одиме, ако е смирена ваљда ќе ја прими