Моево имаше нагони за повраќање, ама не повраќаше, само целосно го изгуби апетитот кога почна да качува температура.
Во упатството пишува повраќање како помалку чести несакани дејства. За да е реакција од вакцина треба да има поминато најмалку 7 дена од денот на вакцинирање, не знам кога е вакцинирано ама ако е пред помалку од 7 дена не е реакција. Штом повратило доручекот понатака повеќе течности давај голтка по голтка не го терај да јаде. Можеби го повратило и ручекот дека веќе желудникот му бил надразнет и може ќе остане само на тоа повраќање.
Isto 10 den i nie. Daj Boze samo na povrakanjevo da ostane. Inaku posle dorucekot si jadese pak bez problem. Rucekot go povrati. Posle supa ke mu dadam.
Не, билирубините му ги проверија само во болница пред да не` пуштат, и после беше жолт повеќе од два месеци. На редовните контроли ми рекоа да прими вакцина на 3.5 месеци. Кога прашав зошто ми објаснија заради продолжената жолтица. До третиот месец скроз се исчисти, обеле...
Kerkickata mi e sedum meseci dosega gi ima primano site vacini vo ponedelnikot mi se javija pod itno da ja nosam na vakcina za MRP a trebase duri na edna godinka posle vakcinata mi rekoa za sedum dena kje dobiela osip ili temperatura kaj mene dobi temeratura odma stom ja prima i dadiv sirupce ama cela den mi bese nervozna samo placese a do sega ne bese takva dodusa uste od koga se rodi ne placese bese umno ama ete vakcinata e takva belki kje i pomine ama seuste e nervozna i toa bagii
ММР до 18:00 или 19:00 попладне, за сите останати до 13:00. Ова минатата недела вака беше кога го носев синко.
гледам ќеркичката ти ја примила мрп порано и ќерками е 10 месеци и мора да прими поради градинката. Сакав да те прашам дали пред да ја прими испитувавте нешто правевте крвна слика или не. Кога ги прашав во диспанзер ми рекоа ништо нетреба.
Mene mi rekoa od mrp vakcinata posle sedum dena se dobivalo osip i temeratura ama kje mene kekrkickata nisto ne dobi Samo me prasaa sto jade i da ne ima nekoj problem potoa gi slusaa gradite i grpceto i toa bese ne mi pobaraa nisto drugo
Пред мрп, испитуваат крв, гледаат грло, ѓи проверуваат градите и грбчето. Ние денеска бевме на контрола пак, и таа ми вика ај нека ја прими. Ја гледам така чудно ..до душа оваа докторка на замена беше, и и реков дека прво ќе одам со матичната да се консултирам. Па во петок ќе си ја однесам кај матичната, а ако ми даде зелено светло..право на вакцина
Majki sakav da ve prasam sto da praveme moeto bebce treba ovie denovi da prima vakcina ama noseto mu e zatnato i neznam dali da go odnesam da prima vakcina ili da pocekam da ozdrave
Нормално дека ќе почекаш да оздраве. Ако му е затнато носето ни во вакцинално нема да ти дадат да го боцнеш, сега баш внимаваат.
Мајки мислење за крвнава слика? Дали да боцкаме ди те пер? Кај матичната сме дури сабајле, па после ако даде зелено светло ќе се боцкаме.