тие што ја примивте вакцината на 12 месеци (2 вида на сипаници и заушки) дали имавте некаква реакција појавено на детето? моето на едната нога има ситни брунчиња околу 10 незнам дали е од вакцината или од што го шетам по паркови па некој инскет го полазал брунчињата се појавиа 24 часа после вакцината незнам што да мислам..
Несмеат од државните служби за вакцинација да ти го вакцинираат детето со вакцина која ти би ја купила во странство, бидејќи неможат да гарантираат за нејзиниот квалитет, ниту за тоа дали на соодветен начин била транспортирана во одредени услови - температура и слично. Незнам дали е нешто сменето во меѓувреме, мене информацијава ми е од 2011.
Кога ја примивме ние прваата вакцина докторката ни кажа дека на една година вакцината што се прими, местото може да се црвени или како гручиња да се направи. На ова и реков зошто?нормално било,кај повекето било така .
И кај нас се појави отокот. Вакцина примавме во Средата, а денес се појави оток. Многу ми е страв, а ете ставав ладни облоги со Ациди борици до сега ова се нема десено, а ова ни е 7-ма вакцина веќе. Имаме 4 месеци, кај Вас кај која вакцина се појави ?
donna so pisuvas 7ma vakcina a bebus ima samo 4 meseci sto storivte kakvi seeeee tije vakcini ?moevo 1 dosega ima primeno vtorata treba da ja primi na 4 i pol meseci .. a inace 2-3 sati moevo bese nervozno drugo nisto ne primetiv naneze ni otok ni temperatura.. se nadevam deka i so drugite lesno ce si pominime
Толку мила ние примаме по 2 вакцини месечно. Оваа некни беше 2-ра доза од Haemophilius еве баш сега го гледам картонов со вакцини
Ние утре ќе се боцкаме хепатит б 3-та доза мислам беше... Оваа нема реакции нели? Незнам ни која е следна ,многу ги касниме...намерно Ах...со првото многу згршив ,точно на денот запишан во книшката го носев... Па му се погоди од 8 мес до 1,5 год темератури,заби,вакцини и се во круг Многу ми е криво...се измачи срце мамино Ама затоа сега е Конан го чувам како бубреџе во лој
Da Simonce od taa nema reakcija Nie pred edna nedela bevme na vakcina,MMR ja primivme i da ti kazam deka so ovaa najubavo pominavme.Za nekoe cudo,nema ni temperatura,ni otok na bocnatoto mesto,ni nervoza ni nisto.Velat imalo zadocneta reac. Pa ostanuva da poce.da vidime.
Кај ги прими вакцините? Во македонија? Бидејки тука во странство на малата и удриа две вакцини во еден ден,незнам дали и на 4месеци ке прими две. И во мак е вака?
Да во Македонија. До сега на 2 пати се случува да примаме 2 вакцини во еден ден, но не се двете боцкања туку едната се капки, а другата боцка
i ovde vo ch mila e isto kako vo Ita. i za moevo malecko mozese da biram 2 naednas ili 1 sto e vazna a vtorata e za protiv vospalenie na uvcinata i jas i mm se odlucivme prvo za ednata sto mora posto sakavme da vidime kako ce reagira na vakcini a za drugata sto nee moralno za uvcinata ce vidime mozi ce a primi koga ce napolni 4 meseci a mozi i ne.. znaci taa vtorata nee moralna sigurno ste mozele da odlucite i vije za da ili ne e po nekogas i sama ne se razbiram so makedonskiov sto pisuvam ccccccc a se nadevam deka nekako ce me razberis
Залосна те разбрав иако прочитав повеке пати Да и ние првата ја примивме и сега на 4 месеци ке ја прими наредната добро реагира на првата,помина добро се надеввам и на наредната
I nie dosega 3te dozi sto gi primavme bea po 2 inekcii na doza...primase po edna vo dvete nodzinja i neznam dali moze da se izbere samo ednata od tie dve da ja primi kako sto kaza zalosna Nosat dva sprica gi stavat i dvete barem dosega me nemaa prasano dali sakam i dvete Kako i da e nie za 3-4 nedeli ke na primime prvata mmr doza.... Se nadevam lesno ke pomineme Inaku nekoja feminka prasa za otkot od vakcinata...se povlekuva posle odredeno vreme i ne mora da se pojavi ama sekoj razlicno stava i sekoe bebence e razlicno... Kaj nas imase i pomina mislam za dve do3 nedeli se namaluva t.e isceznuva i ne e strasno ni malku...
и кај нас 2 донесе сестрата незнаејчи дека со докторот се договоривме само за едната па една и ставија а другата сестрата си ја врати..
и кај нас 2 донесе сестрата незнаејчи дека со докторот се договоривме само за едната па една и ставија а другата сестрата си ја врати..
здраво мамички . јас веќе цел месец имам проблеми со синчето . Бебушот многу сакаше да се бања , но по втората вакцина на НВ само што ќе му ги ставам нозете во вода вришти ... не можам никако да го смирам , никако не можам да го бањам ... се се смени преку ноќ .. дали некој имал сличен проблем или совет ... позз