Сега се вракане од доктор,доби алергија цела се поду и се исфрли. Имал ли некој ваков случај колку време трае? Се повлекува и пак се појавуваат како меурчиња.
Страшно беше многу јака алергија дури и докторката се зачуди што толку бргу реагира. Сируп и даде, се повлекоа од лицето сега само по телото има.
Пнеумовакс 23 на Санофи Пастер или Превенар 13 на Пфизер? До сега кај нас ја ставаа Пнеумовакс на Санофи Пастер, а најавија дека ќе ја воведат Превенар за редовна имунизација. За кој не може да чека, во Солун е Превенар 65 евра плус 30 евра за преглед и боцкање, додека во Србија е 7600 дин Превенар плус 4330 дин за преглед и боцкање.
Не знам која ќе ја донесат, не прашав зошто не ни знаев дека сега воведената ќе биде друга Инаку да, ми кажа и мене матичната за Грција, дека ако не ни се чека може таму да ја ставиме. За Србија не знаев, корисна информација ете и за таму
Мајки ние во четвртокот ја ставивме шестовалентната вакцина што е на 2 месеци, но сношти заприметив има како топче на местото каде што го боцкаја, нормално е да е така?
Dali imate vakcinalen karton za vas za doma ili ovoj karton si stoi vo bolnicata? i vakcinata bsg se prima uste vo bolnicata ili posle edna nedela zosto imam citano ovde deka nekoja od vakcinite se stavala posle izleguvanje od bolnica?
Јас прашав во диспанзер и ми кажаа да ставам облоги од ациди борици и зелка. А потоа со крема за мачкање да масирам кружно.
Да, знае да се јави од вакцина која содржи нешто во составот кое на детето му јавува алергија. Со соодветна терапија се повлекува за 24 часа. Нема последици
Мамички денес ја примивме вакцината на два и пол месеци.Какви реакции јавува и после колку време од самото боцкање? Ставаме облоги борици вода на местото кај што сме боцнати.
Т и оток или топче на боцнатото. Реакција после 6-7 часа. Ама најверојатно е дека ќе нема. Хексата е .
Штотуку меревме температура 37.2 после 8 сати од примена вакцина, се надевам дека нема да имаме повеќе. И некако е омалаксан а околу храната сега за сега јаде нормално.