Ние пиевме Сумамед и десетина дена откако го допивме се вакциниравме со ММР. Поминавме апсолутно без никаква реакција. Станува збор за втората доза што се прима на 6 години.
Ние денес ја примивме третата доза од шестовалетната ако не грешам .. за месец точно ќе ја примиме и мрпв.
Мајки, на мисла ми е Мрп вакцината. Ќе одиме на одмор за еден месец, а малата сеуште не ми е вакцинирана .. не ли е ризик ? Од кај да знам јас кој се ќе се бања во море? Страв ми е да не се зарази од морбили.. Не знам дали да ја носам на вакцина, 11м ќе правиме за три дена..
Мајки која е подобра варијанта при температура од вакцина. Малиот утре ќе ја прима првата вакцина па ни рекоа да си носиме парацетамол ширупче а јас ги имам од Мк овие лепенки
А може и двете заедно така? Не пишува дека содржат парацетамол. Јас секако ќе си носам и ширупче ама на боцнато место да му олеснам на бебо од болка и оток
Преку вода не се пренесува вирусот. Се пренесува во гужви, затворени простории, директен контакт со заболени. Ако сакаш да си мирна, вакцинирај ја, па одете. Има тука мајки што вакцинираа на 6 и на 9 месеци.
A sto ima vrska moreto so morbilite? Moze nekoj zarazen prethodno se pomocal u moreto pa ke vlezes ke se zarazis a #prasanjastomemacat
da de prasav ama ne u moreto haha ne sum do tolku mene za Cosmos i Ikea mi e najvise hahaha Kako e i e isto ti se faka dali tuka u vero da vlezes dali u cosmos tamu ako ti bilo pisano toa e zatoa uzivajte zenski kaj i da odite ne si unistuvajte odmor so "a sto ako"