Јас мојот го боцкав во англија на 2 месеца и немаше баш некаква реакција со првата. Со втората имавме мала реакција на плачки вечерта и благо покачена темп толку. Третата вакцина односно 3 та доза вчера ја боцкавме во италија и фала богу немавме никаква реакција. Јас кога почнав да кажувам на имунологот вчера за вакциниве и крвните слики за жешково се фатија за глава и се тоа е едноставно одложивање од страв колку и да не сакаме сами да си признаеме себе си. Иата сум и јас со полн страв у коски па спомнав мрпв за у септ ама не дадоа немало врска летото плус само јас ли ќе сум била шарена овца да не вакцинирам кога сите други вакцинираат. Ќе тупиме колку што сакаме од пусти страв и испаниченост ама не сме у право и точка. Крвна слика не се прави секоја недела тоа не е во ред ама ич. Ние примивме вакцина со хемоглобин 107. Плус ниско железо плус све на долни граници од што не јаде ама фала богу периодов се оправаме полека ама сигурно.
I jas citav. Gluposti se toa. Sekoja godina gi ima i sto? Mene poise strav mi e od ezinjata, ama epten imam strav pa so gumeni patiki sum vo voda, mali i taka ne dopira do dole
Ги нема секоја година, т.е ги немало порано. Башка се закопуваат во плиткото, ај за гумени патики секако ќе земам, ама децава играат во плиткото, седат, копаат... тоа ме мачи.
Lani nemase nisto kaj sto bevme, godinava na isto mesto ke odime neznam kako ke bide. Ajde valjda ne sme tolku baksuzi
Пред некој ден добивме покана за белег читање(на рачето) и кога докторот ми вика леле изгледа е неуспешна не се познава белегот,се губи..имаме фора уште еден месец ако не ќе треба пак да ја прими..ако некој имал ваков проблем ве молам споделете..
Во кој град ова? Не знаев дека има и читање на белегот од бсг. На моето му е поблед, ама заборавив да спомнам на последната вакцина кога бевме. Колку месеци е твоето бебе?
Моето нема белег. Тоа од едновремските вакцини само кај сите останало. Сега не. Ни рекоа дека нема потреба повторно боцкање. Во кој град и на читање викаат? Прв пат слушам. Одамна нема практика на боцкање по два пати.
@happygirl @duffi во Велес.. Стварно не знам оти вака и јас се изненадив.. Денес полни 8 месеци и ни рекоа на 17.07 да отидеме ако не се познавал пак да се вакцинира
Можеби ми е многу глупаво прашањето,ама кај би требало да го има тој белег,немам приметено бебко да има некаде?
Моите две деца немаат белег,никогаш ни најмала реакција немаа од бсг. Прашав во диспанзер, ми кажаа порано препораките биле да се пребоцкува,но денес не. Штом е вакцинирано,се претпоставува дека има имунитет и не се боцка повторно
Примивме прва доза ДиТеПер или како и да се вика. За колку време да очекувам реакција? Знам дека можеби нема ни да ја има, но сепак да знам. И колку денови да чекам за наредна вакцина, во диспанзер ми рекоа 30 дена но јас знам над 40.