Понеделникот ја прими бебка трета доза ДиТеПер и премногу е вознемирена. Предходните две немаше никаква реакција, сега два дена температура и неспиење проследени со врескање.. За мрп ни рекоа по 2 месеци да одиме ако сакаме пошо епидемијата била стивната..
Девојки може ли бебе да има реакција на бсж вакцината? Не пиќуштаат домче, добар е уште денес прими терапија и ќе го вакцинираат па ме интересира ова..
После месец два се јавува реакција, на боцнатото место ќе гнои, ќе се направи краста, ќе испадне и ќе остане белег.
Нели на 1 месец е хепатитис б. Е сега идеме на педијатар и вика дека немало на месец тука на 2 месеци. А се мислам дека од болница ми напоменија дека за 1 месец треба да прими вакцина.
Хепатитис Б во болница се прима, 24 часа по раѓање, па потоа како дел од шестовалентната на 2 месеци. БСЖ ја примивте ли? За таа да не ви кажале до 1 месец треба да ја прими.
Imalo vovedeño dve novi vakcini pneumo ook i rota voris. Dali ste gi valcinirale decata dali de zadolzitelni koe e vaseto mislrnje za niv q1
Вакцинацијата со нив почнува од денес 01.07 незнам кои старосни граници ги факаат, нас ни кажаа ке ни се јават кога ке добијат правилник за работа
Ротата е до 2 или до 3 А пнеумокок до 5 и мислам има ревакцина. Јас вторава ќе ја ставам. Тие што имаат помали дечиња кои ќе одат во градинка мој совет им е обавезно и двете. Со рота ептен заглавивме ние. П.с. Рота се прима орално