A Значи ако не фати првиот ден, не значи дека нема да има наредниот... Ние денес примивме, големиот трета де те пер и пнеумокок,малата де те пер и рота. Им ставив лепенки. Немаат тт,големиот се жали дека го болат малку рацете, малку нозете. Му дадов далерон, за болките. И некако нервозен е. Ми рекоа дека може да има таква реакција. Сега да чекам и утре.... Ќе поминат овие два дена, па да се опуштам малку.
Па ете кај нас следниот ден даде реакција, што не мора да е правило кај сите. И од третата дтпр ми качи тт мојава, ама тогаш качи истиот ден кога ја прими, вечерта. Ајде, се’ е индивидуално, со лесно да поминете и да нема ништо кај вас
Да, иста беше мојата од сите три дози дтпр. Ептен поспана и кенкава и сакаше само да цица, т.е. да виси на града. По еден ден траеше ваквото расположение.
Оооф, ќути...ваква не била. Оваа не ни бара да цица. Спие. Јас ја ставам ма града и така и текнува да цица.
Dali znaete kolku dena trebada pominat ppmegju dve valciniranja i kade da baram dokument na internet shto go potvrduva istoto? Na 30.07 sin mi primase dtp sega od vakcinacii ni se javija da sme go odnele za pneumokok i rota nekako mnogu mi e kratok periodot za naredna vakcina ,im rekovdeka skoro e vakcinirano deteto demek ne bilo nisto toa, a koga go bockaa so dtper ni rekoa deka nemaat ustekalendar i deka pvata ozase prima do 2m sega do 4 treba da se prima ,epten se kontradiktorni zaboravaat sto rekle prethodno.
И мене ме буни тоа, викаат 40 дена од една до друга, а втора доза дтп е на 3 и пол месеци, додека втора доза рота на 4м. Значи 14'дена разлика... Мене ми е план на 4 м да вакцинирам двете одеднаш.
Sin mi rota i pneumokok nema nituedna doza promano ,a dtp ke proma na 10. 09 vtora doza. Ama celava situacija so javuvanjeto za novite vakcini epten me zbunuva i frustrira oti prvo se javija deka prvata doza od rota trebalo da se prima do 12 ned asega pa drugo kazuvaat. Masakar ke ni gi napravat decata so vakcini, a od vakcinacii koga se javuvaat da ima kako i da me istepaat odnos nikakov ,strasna rabota.
Они ти се јавуваат да те известат. Не мора истиот ден да одиш. Или оди прашај како е што е, информативно оди сама без дете, кога нема гужва. Зашто масакр ? Не сфаќам.
Кој кажува друго? Не знам, ама ние вчера примивме прва доза, 10 недели сме и ми кажаа дека е точно на време зашто се прима до 12 недели.
od vakcinacii vo juni telefonski ni kazuvaa deka trebalo do osma nedela da se prima rota prva doza pa koga otidovme ni rekoa nemale uste kalendar od ministerstvo i ne bockale, sega do krajot na 4 mesec trebalo da prima prva doza rota oti do 8m trebalo da se primaat sitectri dozi i zatoa velam deka razlicno kazuvaat.
Hmmm neznam kako e redot vo mk ama tuka site tie vakcini moevo gi primase na 4 nedeli rastojanie edna od druga i seuste go praktikuva doktorkata toa.