Колку месеци сте? Нели кога се рајгат и на 3/4 месеци и на годинка се удираат вакцините? Или мислиш и на тоа дека удират по две наеднаш?.
Сега и кај нас е поразлично од пред три години ама има при раѓање, на еден месец, па три пати по ред на растојание од 45 дена меѓу вакцините се ставаат по три ( две во ножиња една се пие) и после не се сеќавам ама мислам дека е на година па на година и пол па на три и пол и натаму не знам
Во вторникот ја примивме третата доза од по две боцкања и една напивка. На ноџето нема ништо ама рачето одма му се вцрве и имаше како круг вцрвено а сега има како топче црвено до сега немало такво нешто кога ке се вакциниравме аама изгледа не го боли бидејки нормално си функционира со рачето и кога ке го допрам нежно не реагира. Е сега дали е нормално ова или не е доброа докторката ми напомена дека од оваа вакцина можи да се јави реакција на рачето а не на ножето.
mila toa ti e blag antiseptik 3%,ima mnogubrojna primena,pogotovo sluzi za pravenje oblozi,konkretno kaj vakciniranoto mesto,ja smiruva kozata,go namaluva vospalenieto i crveniloto.
Ние се бањавме после вакцината а ми рекоа да не го бањам некои мајки? Мислам дека беше полио и таа што се дава во газе појаката. А не кашивме температура.
Јас на првата не ја бањав а на 2 да,малата беше валкана од лигавење и од храна па ја избањав,не и бидна ништо. На третата треба повеке внимание.
Мислам дека може и овде прашањево: дали е вистина два дена пред и два дена после вакцина да не се воведува нова храна? Наводно ако се изфрли нема да знам дали е ид вакцината или од храната. Ама па од таа вакцина на 13 месеци може да јави осип, не од овие комб.од три?
Hmmm me zamisli malku so prasanjeto pa nedaj boze da se nafrli, nema da znaes od sto e. Podobro da se izbegnuva kako sto pisa.
Може не се сеќавам од првото дете ама сепак нема да ризикувам а баш мислев денес авокадо да дадам. Ќе прашам и ќе пишам.
да се надоврзам на се погоре напишано.после вакцина неколку дена се и кенкави,нерасположени и не со апетит ко вообичаено па тешко и дека ке прифатат нов вкус.не би воведувала ништо ново неколку дена.