Задолжителна е од кога ги воведоа. Јас сакав да ја прими ама првата доза се давала до 2м а ние сме веќе поголеми.
Јас би ти препорачала да си ја примите. Плус орално им ја даваат, нема буцкање. Реакција викаат дека нема, кај мене немаше, ама @FreeMind кажува дека се можни грчеви и дијареа.
Моето ја прими вчера.Грчеви,стегање и вриштење.Е сега од која незнам Инаку,колку долго трае реакцијата? Нема да преживеам ако пак вришти ко вчера. Може ли да и се деси нешто од плачење толку
Мене ми рекоа за ротата до 3м дека може. Има некој што ја примил после втори месец? @srekice колкави сте вие?
Може и од неправилно боцкање , а и скалата за бебиња е друга. Повтори за некој ден. И консултирај матичен , нормално.
@SaNJaAaaAaa @Someday Да да, ќе ја примиме.. Средина, крај на месец. 2 и пол месеци ќе е бебка. Си велам ок е
Zaradi nacinot na zemanje na krv kaj bebinjata i stiskanjeto na prstot moze da se javi rezultat so lazno pokacen br na trombociti. Ne se voznemiruvajte pred vreme, najverojatno se e vo red so bebusot.
Реакција од рота.Вчера вриштење и грчење,стегање.Денес подкашлува,и секрет од нос аспирирам постојано.Кива,прди
Denes ja stavivme vakcinata taa sone za ja 2 meseca. Bebka cel den pospana, kenka, place malku kako od bolka...retko cica...temp sega mi krena 38.3 i dadov sirupce i lepenki imame staveno. Kolku dena ke trae ovaa reakcija so iznemostenot i tt?
Уште ја немаме примено. Инаку без крвна слика јас не би пошла, башка за боцкање во прст ич не плачеше дури не ни сети
Прашање за мајки со поголеми дечиња. После МРП вакцината што се прима на полни 6 год.(прво одделение), следната вакцина која е и на која возраст се прима.
имаш уште една ревакцина таа што треба да биде на 4години па ја преместија со 7 полни се прима дтпр и полио на 12 хпв
Мајки, сабајле бевме на вакцина и му ставија ДиТеПер 6 валентната во бутче и орално рота, за некој ден правиме 3 месеца. Раскенкан е, не да е, вришти. Нејќе цице,едвај чајче му дадов да го подлажам малку да се смири и лепенка му ставив. Температура нема. До кога може да се очекува да трае реакцијата и дали ако 5 саати не крена температура, значи дека нема да крене?