Мислам до 72 часа, така ми кажаа мене. Мене од првата не ми крена, од втората да. Така и доктор ми објасни, првата ретко дава реакција, втората почесто а третата скоро кај сите дава.
Некоја мајка што ја ставала вакцината за стрептокока дали знае да каже дали иѓа врска воведувањето нови вкусови? За дитепер ми кажаа да не воведувам три дена ништо ново ама за оваа заборавив да прашам. И дали имавте реакција и каква?
Во Поликлиника Јане Сандански колку може да е стара крвната слика за да го вакцинираат бебето? Сакам да го вакцинирам со крвна слика од јуни.
Максимум 2 дена, од јуни до сега може три пати да се разболело и оздравело детето. Таа од јуни кс ви е за тогаш, сега или нова или одете без кс. Не е битно дали е Јане или Идадија или било каде.
Втор ден после примени рота и ди те пер, за некој ден сме 3 месеци. Реакција само вчера малку поинтензивна кенкавост и вознемиреност, си бараше повеќе во раце бебето, иначе температура следев вчера цел ден, немаше, денеска не му измерив, ама не беше топол на челце, си беше вообичаено весел и игрив. Совет до мајките што допрва ќе ја примаат, антипиреа лепенки одма кога ќе се вратите од вакцина на местото кај што се боцнати бебушите. Нема да има ни црвенило ни ништо. Поздрав и со лесно.
Дали имавте реакција со втората шестовалентна вакцина? И повеке нема епидемија така па да ја ставаат и ММР на 6 месеци?
Здраво, сакам да прашам дали после ммр вакцината вашето дете го изгубило апетитот? Ја вакцинирав на 23 месеци со првата доза на ммр, после 6 от ден крена температура која траеше 3 дена , беше многу нервозна и не јадеше. Педојатарот е прегледа и рече дека е реакција од вакцината и ќе помине. Поминаа 2 + недели уште не јаде како што јадеше.
Да, син ми го изгуби апетитот скроз, може цел месец се мачевме со јадењето. И плус му направи проблем во стомакот. После вакцината често се жалеше на мешето и столицата му беше течна.
Мамички искуство со Рота вакцината? Ја ставате не ја ставате знам дека сега ја направија задолжотелна. И тиа што ја имате ставено какви реакции да очекувам после вакцината?
Не е задолжителна.Ако сакаш ставаш.Јас сакав и ја прими.Моево си доби реакција која не ја спомнуваат докториве но по странски сајтови стои наведено.Моето настина,т.е и течеше носе и уште тече.А ми кажаа само као пролив може да има и толку
За рота вирус и за стрептокока пневмонија ги направиле задолжителни од јули. Нас ни рекоа дека рота може да ја ставиме до 3 месеци а за стрептокока може и покасно.
Па бсж вакцината покасно ја примивме и мораше размак од една до друга, затоа. Иначе не е страшно и да се закасни.