За првите нема да ви стаса покана оти ве нема заведено во диспанзер. При првото вакцинирање ќе ве заведат. Консултирај се со матичен кога да го носиш.
Еднаш веќе се вакциноравме, на две недели таа во рамо. Не ја ставаат во болница кај нас туку накнадно одиш.
Е па тогаш требало да ти кажат на која дата да одиш, види во картонот кај нас и таму запишуваат со молив кога е следната вакцина. Покана никогаш ни нема стигнато, освен за ММР кога му ја одложував на синко.
За рота ни кажаа дека требало до 12 недела..ние веќе сме 13 Не ни кажа педијатарот дека до тогаш треба да се прими... Има ли некој проблем што ја испуштивме.. денес ни ја ставија за црна кашлица мислам рече и другите.да не ни е малку рано за два дена правиме три месеци..
Колку време важи крвна слика? Сакам да го однесам оваа недела за крвна слика,а наредната на вакцина. И ротата дали може точно на 2месец или подобро е покасно?
Сабајлево го боцкаа мали со 6-валентна и Превенар, во рачиња боцнат, и ставено лепенки, абе до прееска топ беше, сега вечера не сака едвај една ноќна Хип изеде со лажење, демек се гади, носе се растече малку, и качи тт 38. Нормално вака 2-3 дена со тт, гадење и нејадење?
Нормално, кога не им е ок (малку покачена тт) не се чувствуваат добро и забушаваат во јадење, кенкави се и сл. Мислам дека само 1 ден ќе биде таков а не 2-3 дена
Јас да споделам искуство со Рота. Првата доза ја примивме на 4+ рота заедно со пнеумокок без никаква реакција. Втотата доза Рота ја прими сега на 6 месеци и после три дена детето поцна со течна столица. Така си е супер весела си јаде, нема тт но дејареа веќе пети ден. Се јавив кај матична ми кажа дека е од вакцина. Дали кај вас даде некоја реакција вакцината?
Да не си грешка нешто? Рота ја примаат прва доза најкасно 12-13 недели? Тоа е на неполни 3. Да не примило ДиТеПер?
Прва доза рота примивме на 4+ со образложение дека трите дози треба да бидат примени до 32 недела на ростајануе од еден месец.Скоро сите деца до 5м им ставија прва доза Рота и дефинитивно во сите градови е различно. Јас барав упатство од вакцината бидејќи знам дека требаше до 12недела прва доза и го добив ова.