Nie primivme dve dozi nemase nikakvi reakcii od prvata imase tecna stolica sto i neznam dali bese od vakcinata bese samo na cicanje i taka si kakase postojano. od vtorata nemase reakcija
Не е . Најмногу 3 дена максимум по примена вакцина. @Yowannty ќе ја прегледа докторката и ќе каже дали сте за вакцина. Си ја знат они работата.
od sisenceto direktno tecnost e prvata doza na 14 nedeli vtorata e za najmalku 4 nedeli jas ostaviv da pominat 5 nedeli ama gi primivme so pneuokoknata i so 6alentnata 3 denta i bez reakcija pominavme
@Yowannty ти однеси ја бебка во понеделник, секако доктор ја прегледува дали е здрава пред да прими вакцина. Ако има вирус, обично минува за два три дена, така што би требало до тогаш да е бебе ок
Мајки само што ја примивме првата вакцина за рота и шестовалентната,се изнаплака бебуш ко никогаш до сега му ставив лепенче кај што го боцнаа па се надевам нема да крене тт Сакав да ве прашам( зш заборавив во клиника) дали смееме да се бањкаме вечерва или подобро не?
Смеете да , ние вчера ги примивме Дтб , рота , полио ,хиб. Две вакцини во бутчињата и една комбинирана во уста. Прашав за бањање рекоа може , ама дете врискаше како уплав да имаше штом го ставив во корито зајде. На секое легнување на креветче и пресоблекување врискотници. Сета среќа не качи повисока темп од 37.7 инаку ќе требаше плаченка да се тушираме да ладиме тело. На бутчињата нема црвенило засега, не се познава ништо ,но е ќенкав и почесто кака
Дали по примање на МРП чувате дете дома 20 дена? Ние примивме прва доза на 10мес и баш 21 ден ги изолирав во викендица, а сеа одат во градинка и да не ги пуштам? @TeddyGrey ти знам исто вака си...
Јас уште немам боцнато втора доза ММР(за тие што примиле пред годинката), прво со стрептококава да завршам, а за ММР ми рекоа околу 18 месеци кога ќе биде. Дали ќе ја изолирам... не знам. Зависи од тогашната ситуација. Јас со првата доза, почекав 2 недели пред да ја пуштам во градинка.
јас во консултација со имунолзои и на мое инсистиранје ја примивме на 14 имунолозите препорачуваат подобро е подоцна да се прими отколку да не се прими
majki, ovaa revakcina ja stavivme na 9 meseci. Sega malata imat 1 god i 4 meseci, i Sega vakvo i se pojavi na samata vakcina. So e ova ima, mozno e reakcija posle tolku dolgo vreme? Na pedijatarot mi ja prativ slikata rece nema prostor za panika samo da sledam situacija
Ова не е ревакцина, ова е повторна вакцинација на БСЖ која се става уште во болница после раѓање, првата била неуспешна, па пак го боцкале малото. Реакцијата е очекувана кај успешна вакцинација. Следи го детето деновиве.
Мене ми рекоја нема потреба изолација, истиот ден кога ја прими, педијатрите ми рекоја да си функионираме најнормално. Малово супер помина, весела си беше и си имаше апетит, и без ниедна реакција од тт или осип. Дај Боже сите со лесно да помините.
Беба качи температура 38. Денеска примивме ревакцинации, ставив чепче во 9ипол, следам ситуација, сега пред пола саат и беше 37.9 На колку време мерете темп? И дали се будаат во текот на ноќта ако имаат покачена темп? Прв пат до сега ни се случува
На 38т не се става чепче многу е ниска таа тт. Требало само да ја/го истушираш и да следиш. 38.5 можиш сирупче, а во случај на повисока чепче.