Може. Функционирајте како досега. Кога ќе го капиш бебето само внимателно истапкај го местото, не го триј.
Утре ќе ја примаме вакцината за С.Пнеумоние,или Пнеумокок-ната, некоја искуство со таа вакцина? Што да очекуваме, инаку само неа ќе и ја дадат.
Најчесто ништо. Мојава прими и ревакцина пред 2 недели и супер помина. Ставав само антипиретски лепенки на боцнатото. Весела си беше, си јадеше нормално.
Здраво утре сме на вакцина уффф ќе примаме втора доза рота и се по ред, како поминавте вие што имате примано ?
Мами, сигурно е веќе пишано ама да не листам.. Колку време треба да помини од пијан антибиотик за да се вакцинира беба? Има поминато 10 дена а на 4ти сме на вакцинава што е на 6м,и успат и искуства со таа вакцина..
Вакцината за Морбили на колку месеци ја примаат бебињава? Прашував за упис во градинка ми рекоа без таа не ја примаме ме интересира да знам,инаку до сега сите си ги примаме навремено во четвртокот примивме втора доза рота и петовалентна не ги разб.многу..
По редовен календар на 13 месеци. А може и на 9 месеци ако има епидемија, или еве, услов е за градинка. Само што ако ја вакцинираш на 9 месеци, ќе треба ревакцина на 18 месеци и во прво одделение, а ако ја вакцинираш на 13 месеци, тогаш ревакцина има дури во прво одделение. Зошто, не знам.
Сменет е календарот? Значи што побрзо до 1 година, де те пер, рота, пнеумокок,ммр.... Ааа да се редактирам, на 10 прочотав. Имаме секрет, веќе подолго време не се чисти,кс е океј. За вакцина сме, втора доза рота и де те пер...така ќе ја носам. Вакцинирал некој така?
Баш лани ја вакцинирав ќерка ми на 12м, и таму го имаат залепено календарот си стои на 12м. Превенар секако може со друга да се прими. Е сега мрп е приоритет за градинка па после друго
Да ве прашам дали можеби знаете, дали ако по адреса се водам во Битола а живеам во Скопје, дали морам вакцина да ставам во Битола? Да напоменам дека матичен педијатар детето има во Скопје.