До која недела се прима прва доза рота? Малата е 12та недела.На 24ти ќе полни 3 месеци. Денес бевме да ја прими, но не и ја ставија веќе било доцна. На форумот прочитав дека може до 14та недела или грешка е?
Не знам зошто не и ја ставија. Какви доктори има Сега ќе се јавам патронажната сестра да ја прашам. Барем за нешто да има усогласеност, за деца се работи.
Majki samo da ve ohrabram primivme vakcina MMR pred na15 dena na 8.5 meseci super pominavme bez nikakva reakcija
Дали на некое бебе му имаат ставено рота со помалку од 4500 грама тежина? И дали има некои несакани ефекти?
Примивме втора доза де те пер. Дали сте имале реакција од типот грутче на местото каде е боцнато и црвенило? Претпоставувам дека е нормално, ама ми треба некој да сподели искуство.
Мајки дали се ограничени временски петовалентна и шестовалентна? Малиот денес прави 4 месеци. Минатата недела примивме само рота поради високи леукоцити. Требаше денес да ги прими останатите , но од синоќа ми е нафрлан на нозе и на дланките. Педијатар рече дека е коксаки кај сме го закачиле кој не знае.
Синко прва прими на 16 месеци така да не се секирај. Имаш време. Нека оздрави дете па после ќе носиш на боцкање.
Да ,а може и осип да даде. Мојата ја прими ревакцината и имаше тт 3 дена и осип некој чуден само на едното газе како плик кој траеше 2-3 недели.А обично немаат реакции.
Sto napravivte so vakcinata ja primi li ili sepak e do 12ta nedela? Isto me maci i mene nie sme 13nedeli .
Мене кога боцкав ми рекоа најмали реакции дава оваа вакцина а мајките најмногу и се плашат. Ние поминавме без никаква реакција. Дури ни рекоа не мора ни ладна облога на местото на боцкање и стварно не ни требаше ништо. Инаку на упатството пишување дека осип може да се очекува и до 21 ден (зашто инкубацијата и на рубеола и на морбили е 21 ден).