Nie za cela sme zatoa prasuvam. Ama odluciv ako ja stavam posebno ke bide. Prvo da ja stavime poslednava da se otarasime do prvace
нас па ни закажаа на 27ми март - 2 дена после навршени 32 недели. Инаку да прашам,денес примивме втора вакцина рота и мислам ди-те-пер така пишуваше во книшката. Во ноџе ја примивме. Толку. Е сега за реакција сакам да прашам. На првата вакцина рота и тие што одеа со неа - боцкање во двете ноџиња крена тт. Не беше омалаксано ни та нешто посебно кемкаво. Само беше мирно и цицаше повеќе
Здраво мајки Утрово примивме трета доза Рота во уста само а таа што ја буцкаа не ми текнува како ја кажаа само во едното може ја буцкаа Е прашањето ми беше сега забележав има на газето и од напред брунчиња црвени со белко на нив и се појавија можно ли е од вакцината да е?
Да ја ставивме на 18 месеци. Супер помина немаше никаква реакција. Крај на декември ја прими првата доза, втората ни ја закажаа почеток на март.
Сите вакцини ги касневме. Почна на 15 месеци. Ниту една покана, ниту било каква реалција во диспанзер. Не се замарај многу. Ако ги ставаш со раатојание ќе чекаш 40 дена како меѓу било к87. Бар нас така ни ги закажаа. Прими прво пнеумоко - само болка во рачето прва ноќ зошто многу мрдаше на боцкање, па дури после 40 тина дена беше закажана трета доза дтп
Дали некој знае или има искуство со: Сакаме рота прва доза и шестовалентна да ги примиме посебно, поради тоа што рота има ограничување во возраст, а шестовалентната ќе почекаме 3 месеци да наполни. Дали знаете дали е проблем двете да се земат во размах од 2/3 недели отприлика?
Тие што почнавте навремено да ставате вакцини, Пнеумокок прва доза на колку месеци ја ставивте? Докторката вика може да ја ставиме ако сакаме со втора доза рота и петовалентна (на околу 4 месеци). Да не се многу вакцини одеднаш?
Првата доза на 3 месеци. А втората на 5 заедно со менингокока. Чим ти вели дека може да се комбинира значи може. Овде на 2 месец се почнува и првите вакцини беа дтп, полио, инфлуенза Б, хепатит б и рота. Се заедно. Скроз иста ревакцинација во 4ти.
Фри дали имаше некоја реакција на местото кај што е боцната? Ние денес му ја ставивме ММР, до сега нема ништо, на местото кај што е боцнат само мала точка се гледа, не ставив ништо.
@Chanell* и синко ги доцни вакцините и ми праќаат покани на кои пишува итно! Ама разбрани се,обично одам до диспанзерот дека ми е преку 2 згради и им кажувам болен е/ беше да оздрави. Стално ми викаат е добро ние да потсетиме да не заборавите . Ако си во можност јави се тел.
И кажав на патронажната вчера, дека не избегнувам и немам ни намера да бегам од вакцини, само кога е дете болно е болно и ќе чекам да се опорави. Они морале да пратат за секој случај да не сум забораила Рече не е проблем,ќе им пренесе. После колку време можам да ја носам, антибиотикот треба да го пие до утре? Недела-две?