Zdravo zenski nie denes primivme samo 6tovalentna valcina ,rota ne bidejki sme kasnele 2 dena ( jas neznaev deka trrba do 12ta nedela ,maticnava rece na 2ipol mes plus minus nekolku dena ) i xatoa ne ni ja stavija. Pa sum vo misla sega dali nesto ne e ok ako ne ja primi za ponataka ? I kakvi reakcii da ocekuvam od 6to valentnata ,i dali zgresiv sto ja staviv sega a imame samo 12 nedeli bidejki gledam nekoi ja prolongiraaat kolku sto mozat poveke i dali smee da se banja bebe denes i da se iznesuva na vozduh bidejki nie denot go pominuvame vo dvor
14 септември значи на 4 месеци и 9 дена. Мислам дека не се очекува реакција ни од овие вакцини. Сега би требало да е петвалентната и рота.
А датумот ти го одредија во диспанзерот? Не знам зошто мене ми рекоа да го однесам ден пред да направи 4 месеци, 42 дена по претходната вакцина. Има врска на кој ден ќе се прими?
Од 5валентната можно е да качи тт, да е поспано, кенкаво, без апетит, до 3тиот ден максимум. Од рота сигурно веќе знаеш, истата реакција што е можна за сите 3 дози.
Да, ми запишаа во книшката со молив и за оваа и за следната. Не знам зашто така, мене ми се фаќа после 2 месеци да го носам. Може сакале да кажат минимум 42 од претходната. Ама па не би ти рекле ден пред 4 месеци. Хмм.
Да, секоја доза е независна една од друга. Може на прва доза да нема, на наредните да има, или да има на прва, втора доза па на трета да нема ништо. Некој ден плус минус да го однесеш не е страшно, да не се доцни многу.
Na kolku meseci e vakcinata ,na 2 ? Moevo e rodeno vo 38ma nedela ,ako e na primer na 2 meseci ,dali treba da ja primi ma 2 i pol?
Мајки јас сум На колку ви ја ставија вакцината? Ние сме 2 мес и 3 дена ни закажаа за 25 сега.. Ама др била на одмор и изгледа ќе се презакажи нз ќе се јавам понед да прашам? Прочитав и реакција сте имале душа и мене ѓе фаќа страв.. Освен тт друго неш симптоми бебе имаше ли? Да плаче да не цица и сл