Нека помине скроз, бар уште една недела да се исчисти носето. Пожелно е да е дете потполно здраво за вакцина
Мајки, детето требаше да прими ревакцина дтп негде крај на март, ја одложи ме ради ситуацијава, после се разболе па период да помине па пак се разболе и уште ја немаме примено, е сеа таа се прима на 6месеци, но претходно касневме со сите вакцини(покасно ги почнавме), крај на март бебе имал 8месеци,а сега има 13месеци, дали ќе може да ја прими сега или не?
Дали задолжително правевте крвна слика пред првата вакцина?Сега со ситуацијава малце сум скептик дали да носам бебе во авицена на боцкање :/
Не,два пати има примено до сега,на 2 и 4 мес по 2 вакцини,крвна слика ниту еднаш.Јас не сум во Мк,овде нема пракса да се проверува крв пред вакцина,бар не до 6 мес.
Дали имате број од некој вакцинален пункт? Синко ја прими рота на 9 недели, шестовалентната не му ја ставивме. Бидејќи ја примаше во Гевгелија не ми запишаа кога следен пат да одам.
Ги имав на лист сите броеви од сите пунктови ама легнав веќе да не тропам, утре да проверам. Не знам од која населба си ама пиши на Google Идадија или Железничар за во Центар ако сакаш да го носиш, Јане Сандански за во Аеродром.
Да, за поликлиниката се наоѓа број ама мислев да не има посебен за пунктот. Ќе пробам утре ќе се јавам. Благодарам
Се јавуваш на главниот број и те поврзуваат доколку не го знаеш локалот. Директен број нема освен ако немаш број на мобилен.
Читам по форуми и тука во темата за деца од 12+24 год и сакам да прашам што е толку страшно со ммр вакцината на 12 месеци што скоро 90% ја одложуваат?
Заради тоа што ја поврзуваат со аутизам Ако за проодување убаво се смета 5,6м откако пуштило чекор, за кога се смета убаво прозборување??
Ааа ме нападнавте Не знам, така имам слушнато. Мајка ми е доктор и меѓу докторите тој си бил муабетот. Што, како, зошто не сум прашувала дека не сум била засегната. Кога ќе ми дојде ред ќе се информирам.
ауу... Па којзнае кога ќе прозборе дете од 1 година ние имавме реакција со полио и рота трета доза не праќаат на испитување не знам кој крај да го фатам ни кај да одам ни што треба да се испита
Ние сме мали, ама колку што имам читано и слушано велат почекај да зборни и прооде, секако можи да ја одложуваш па не ризикувај
Мајки освен далерон за тт некој друг сируп така поефикасен, подобар има ли? Прашјвам за вакцините јас земав далерон ама ме интересира нешто подобро да не има во аптеките само да е дозволен за бебина