Тој ефералган смее да се дава на бебе нели.. Ние денес примивме прва вакцина, добри сме нема тт вечерва ќе следам.. Купивме далерон ама викам да не има нешто подобро поефикасно.. А чепчиња на колку тт се ставаат?
Нас за чепчина ни рекоа послем 38.5. Јас ставив чепче на 38.2 бидејки брзо креваше темп и одма се спушти. И тие одат според килажа да кажите во аптека да ви дадат спорет соодветната килажа. Да за бебина се. Со лесно
Добро ја минавме првата вакцина, но сепак сакам да си земам за дома за недај боже знајш, ништоне можишда претпоставишшто ке се случи... Ќе земам баш да си имам..
Според препорака од доктор, на висока температура, на пример над 38.5 се става чепче,зошто тоа брзо ја спушта температурата, а доколку нема висока температура, пример до 38.2 може сируп, зошто сируп ја крева малку температурата па после ја спушта. Со лесно. Јас имам Парацетамол сируп, така за украс стои и чепчиња, што реално повеќе ми се нашле од сирупот.
А може почесто да му ставам од лепенкиве? Читам до 10 часа пишува на упатството, но нема гајле ако е порано ваљда?
Ние ја примивме и 3тата доза. Претходните 2 беа без реакции, а еве од последната дури сабајлево ми качи тт, мерев околу 37 ипол,дадов сируп и го следам. Можно е да е од вакцината нели?
До која недела се прима рота втора доза? И дали некоја знае да ми каже зошто докторката ми рече после вакцина ако има реакција да му давам пола чепче, а со сирупи да почнеме после 6 месеци? Бебето плачеше многу и само гледав да излезам дури дома се освестив што ми кажа.