Примивме за жолтица и добро поминавме. Наредна недела пак, значи на таа ќе има реакција? Ах кутрички тие, само ги боцкаат... Како не можеше мене да ме боцкаат наместо него, душата ми се кине кога плаче
Јас лично сите тρи одлучив наеднаш да му ги ставам и не полемизиρам што е пρавилно. И поκρај тоа што нели го боцκаат во двете ножиња и му даваат κапκи,издρжлив досега е,не плаче и не ми κρенал Т. Само мене после миρ ми нема душава 3дена,да не κρене Т,па облоги,па пρовеρувај го,е тоа ми е најтешκо.
Не мора да значи дека ќе крене температура. Кај мене малата не крена ниту еднаш на сите три вакцинации. Инаку и ние Полио, ДиТаП и Хиб ги примавме наеднаш, во ист ден. Јас мм го праќам за боцкање, а јас надвор си чекам, ем не можам да ја додржам, премногу ми мрда, ем ми е жал кога вриска.
Не, ништо освен од болница што му ги ставија. За греотка беше тогаш, страв ми е кога ќе ми текне каков беше! Жени тоа топче на раче лево да масирам?
Која вакцина е во рачето? Ако е Тбц никако! Тоа е онаа вакцина од која останува мал белег. Воопшто не чепкај. Ако се работи за поткожно, поточно топче во мускулот, ставај облоги од ациди борици или алкохол.
Prvo se nadevam ne e strasno.... Ama luge se isplasiv citam komentari i gledam deka mnogu roditeli se protiv vakcini duri i ne gi vakcinitale wtf sea procitav za reakcija ood vakcina za svinski grip za zaspivanjeeve ova denes sea go procitav za narkolepsija....... Ama ceruvam deka se e vo red so tvoeto malecko.. Inace mnogy se zamisliv za vakciniranjevo a lena treba da prima vakcina sega...
Вакцини: ЗА или ПРОТИВ Дефинитивно "ЗА" вакцинација, неможе да ја потцениме медицината која толку напреднала, a да се осврнуваме на претпоставки и теории на заговор, сепак факт е дека спречила многу болести.
Горе на рамото, виолетово е. Док рече ќе се разрани ама еве 2 недели ништо не му е само е набабрено малку. Ок фала не ставам ни ациди борици, а не ми се оди до друг лекар за белег од вакцина. Уф што мразам мкнење по доктори!
Значи дефинитивно се работи за Тбц, а тоа значи да не се чепка. Само ќе помине, а и ќе остане белегче, сите го имаме на рамото
toa vi bese revakcinacija za BCG ? prasuvam posto kaj nas e neuspesna i veke treba da go nosam za revakcinacija ...
Се прима во болница после раѓање па наредно мислам дури на 7год, ако сум грешка некој нека ме исправи. За неуспешна вакцина прв пат слушам.
da ima dosta slucaecvi koga BCG ne e uspesna ...znaci go proveruvaat raceto i nema nikakov beleg...naredno revakcinacija se pravi posle 9 meseci ....i veke ako i naredno nema beleg se pravi mantu test za da se vidi dali e uspesna ili ne ...i ponatamu tocno na koja vozrast neznam ...nie denes ke odime ic ne sakam ama to e to
Ревакцинација на 9? Нас не ни спомнаа ништо...Наредна вакцина рекоа на 13 месеци. Ајде со лесно да си поминете
nie si pominavme na redot ...denes ne revakciniraja za BCG ...ubavo pominavme fala mu na boga iako jas se prepotiv pet pati....mi rekoa da ne stavam nisto nikakvi oblogi i deka treba vo rok od 6 nedeli da se pojavi nesto kako beleg te ke vidime kako ke bidi ..uf pomina i ova
Штипска апелација пресуди:Државата ќе треба да исплати 100 000 евра оштета – девојче остана инвалид по примена вакцина http://prvi.mk/shtipska-apelatsija-...-devojche-ostana-invalid-po-primena-vaktsina/
Малава треба утре да ја прими ММР вакцината, веќе 3-4 месеци ја одложуваме поради течење нос, настинки, сега беше добра закажавме но од вчера пак почна да се накашлува и да и тече носето по малку, мислите ли дека треба пак да ја оддложиме, може да се случи и од таму да не вратат нели но бидејќи треба да земам слободен ден од работа, да не ми биде пропаднат денот така, се мислам дали воопшто да ја носам.
Nie denes ja odbivme MMR vskcinata. Znam deka za nea treba da se zdravi decata. Kje ja pregleda lekar i ke vi kaze dali moze da primite ili ne
За сите вакцини треба да е здраво детето не само за ммр. Јас не би дозволила ни онаа првата на месец хепатит да се боџне ако не њ здраво... Жив вирус се става во тело.,мора да е бебе здраво После 3 месец пред секоја вакцина и крвна слика правевме... И матичната да го прегледа прво... Оти тие кај вакцините, барем кај нас, некако ради реда ми гледаат
podobro da pocekas toa e moeto mislenje (mnogu majki namerno ja kasnat...a vo vasiov slucaj ima pricina ).....ali sepak vie si znaete