Мајки имаме 4 месеци. Вчера примивме вакцина две боцкања и рота. Пред вакцина бевме на преглед и супер си беше здрав и се. Вчера го боцнаа и денес почна носето да му тече. Дали може да е реакција од вакцината? Многу сум во паника....
Пневмокока прими? Можно е од таа да е. На моето му се затна носето одма после еден час откако ја прими.
3 дена одкако ја прими вакцината како гласчето да и се смена кога гугаше како настинато звучеше, само без температура. Слично како кај возрасен кога зборува, се осеќа некој кога има затнат нос. Ме фати страв дека така ќе и остане, но и се пушти после третиот ден се беше во ред.
Па мислам дека една од тие што ги прими со боцкање беше и таа. Мсулчиња почнаа да му течат и денес крена тт 38.5. Му ставив чепче и му се намали
Сега тек ве читам, фала за одговорите сепак Завчера се ваквиниравме веќе..машкото со 4.900 женското со 4.500, ги прегледаа видоа крвна слика и ги вакцинираа и 6то вал и рота Во букурешт ги однесов и супер поминавме. Чисто, педнантни, фини и сестра и докторка. До денес намавме никаква реакција, се надевам нема ни да има.. ми рекоа ако има тоа ќе биде во првите 48ч.
Здраво, сакам да прашам, во понеделникот примивме рота прва доза и шествалентна, до петокот немаше реакција, а вчера и денеска ми кака зелено помешано сп слуз, дали е реакција од вакцините, ве молам за искуство
Што вакцина има на 7 години? По новиот календар гледам има на 6 и следна на 14 год. На школо учитечката рече да појдеме ние родителите и да ги земеме поканчињата за вакцина
Денес му 10 ден на малиот од МРП,вчера и денес држи темп од 37 со 6. До кога би го држела оваа? Ми е страв да не качи повеќе.
Од МРП вакцина реакција дава од 7 по 10 дена и можи да ве држи 2,3 ,4 дена дај му сирупче и пази исипче дс не излези нормално е ..сетра сум во вакцини ..
Сега за сега нема осип ама како клапнат мие не ровари како што си знае. Фала ти сепак ќе му дадам парацетамол. А ако искочи осип што да превземам? Сируп за алергија смеам да дадам?
Не душо ништо само не се дава се остава да исчезни сам ,а клапнат е од тепературата само пази го овие денови и пратија температурата оти знар и повејќе да качи ...нема на шо за шо и да ти треба тука сум позз
Исто и моиве. Во петокот ги вакцинирав, немаа реакција фала богу од 6то вал. Денес женската што има одлична столица сабајле имаше запек и тврд измет, а вечерта проливче жолто зелено. Ми рекоа да очекувам 1 недела реакција по ротата, така да најверојатно е од тоа. А машкото не ми е репер, тој постојано ми кака жолто со малце зелено. Што не пробав 5 млека сменив, пробиотици, капки и нема ефект така си кака.
благодарам. Реакции нешто да очекуваме? Тој додуша сите вакцини како вода ги примаше. денес ќе одиме да провериме крвна слика а инаку гргори како да има шлајм на грло
Мајки постов малце подолг може ќе биде ама ми треба совет, многу се мислам. Прво ме интересира од кој пункт за вакцинација сте задоволни во однос на хигиена(заради ковид) и пристап на вработени? Ние треба да одиме според населба во Јане Сандански ама еднаш за мене кога бев на дежурен имав многу неријатна случка и некако не ми се влага таму. Бебево прими само рота на 10 недели во Гевгелија, сега сакам да прими рота и шествалентната ама сакам пнеумокока да ја пресконеме ако дадат- сакам да ја прими подоцна. Би дале ли такво нешто? И мали има мрсули, шушти и сабајлечки има затнат нос, педијатар рече оперил да сум ставала. Брисеви вика не, ама јас сакам брис да му земам, на мене и на мм ни најдоа стрептокока и стафилокока и пиевме антибиотици пред две недели. Знае педијатарот за ова ама рече на бебето да не зимаме. Всушност и матичната на мм се бунеше зашто ние сме си зимале брисеви кога немаме проблем... Ама сега со носов на бебево, плус лигави каки има, што да правам не знам. Сега ќе биде бебе 17недели, сакав следната недела да му ставам.
Идадија се ок, иако очекував да бидат повнимателни околу хигиена и мерките со вирусот. Пуштаат само еден родител на вакцина, другиот чека во чекална. Бараат да си носиш тетра за да го легнеш и да го пресоблечеш. Фластерче за памукчето немаа... а односот на вработените не баш пријатен