Dali nekoj ima docneto so di te per vakcina? Ima moevo za bsz i hepatit b ,ama tolku.Inaku e 4 meseci i 8 dena.Stalno e nastinat zatoa ne go nosam.Sto da pravam? Maticnata veli ne bilo toa precka,a kiva i nosot mu e zatnat 2 meseci
Сите се на размак од 10 недели отприлика, втора доза прими на 14 октомври, третата средина на декември ќе ја прими
Моето е скоро 6 месеци и му ги каснам тие околу 4 месеци што се. Имаше стомачен вирус и крвната слика уште не е добра. Не би вакцинирала дете со затнат нос сигурно, но треба да откриеш од што е затнат, 2 месеци е долг период.
Mene mi e slab imunitetot,jas sum non stop nastinata,pa izgleda mu prenesuvam...ne znam sto da pravam poveke
Јас доцнам со сите вакцини, освен тие во болница 2 што ги прими, ништо друго нема примено еве 4 месеци ќе прави за 5 дена. Требаше сега кога ќе направи 4 да ја однесам на контрола и да прими, ама неколку дена и беше затнато носето , па најверојатно ке одложам уште малку. Иначе на вакцина се носи тотално здраво дете, јас решавам кога ке ја однесам, матичната може што сака да ми каже.
Мами ,дали е вака во ред да е боцнатото 2 месеци и 10 дена сме овие денови се вцрви и се направи вака ова е од болница што ја прими вакцината...сега на капењето пукна и истече гнојче
Кога почна да се прави вака? На моето ништо не му се познава, ни точка.. скоро месец сме.. За оваа вакцина ли важи тоа - ако не се познава белег треба да се вакцинира пак?
Да за оваа ,инаку пред една недела почна да се црвенее па вака се направи,значи на 2 месеци, а на преглед до сега на педијатар ни рекоа дека е убаво боцнато .. ама пак дека вака е се исплашив
Успешна е вакцината, без грижа. Само внимавајте да не се истрга при пресоблекување за да не му остане голем белег.
Денес на 2 месеци, прими вакцина во ногата и една со капки. Дали давате сируп превентивно или ако качи температура?
Не давај ништо превентивно, скоро една членка му даде парацетамол на бебето и му ја симна температурата на 35 степени. Само ако качи над 38.5, а до тогаш разладувај со расоблекување, туширање без глава. Ставај ладни облоги на боцнатото.
Успешни се сите се додека има некаква точка, ако нема ништо тогаш не е. Кај членката се направил плик. Мојата реакција на бсж била ваква и на мајка ми и рекле дека е многу успешна вакцината.
Можеш да ставиш антипиреа лепенка на боцнатото, ако имаш. Не е ни тоа задолжително. Или ациди борици. За да се лади местото.
Nie na 2 m i 10 dena denes ne vakciniraa i mi rekoa deka i ako go bolat nodzinjata deka mozam da dadam daleron bidejki tie mn bolele nas ne bockaa vo dvete noze i i plus so kapki. Sega ne saka da jadr jade mn malku... Nema temperatura ama se zali celo vreme kinka