Дали некој може да ми каже кои вакцини се примаат после ММР на 1 годинка.Моето е вакцинирано до ММР. Некаде прочитав дека сега е ДТП некаде пишува ММР ревакцина.Нели ММР ревакцина е на 6 годинки зошто сега???
Ок е крвнава слика? Треба да ставаме МРП утре. Матичната ме предомислува вика може и подобра да е. Ме замисли ептен.
Nie sme 18+ ne sme stavile za morbili seushte, se nekako ja odlagam.... Kazete mi ima i druga sega vakcina posle ovaa? Na 18 meseci ili porano? Sum ja izgubila listata
Ние сме 3 ипол месеци денес ја примивме шестовалентната и 2ра доза рота.. некако ми се грчи со мешето да и дадам еспомисан капки ? Од шо ми де расплака таму не прашав ....
Еспумисанот е ако им агрчеви од гасови, мислам нема д апомогне за од вакцината. Стсвај топло да се опуштат цревцата. И некое чајче топличко можеш малку јас имма давано нане ама со две ливчиња на 50-100 мл го варсм па малку колку испие испие 10-20 мл
Нормална реакција од вакцината. Ќе си поминат грчевите, немаш потреба да даваш Еспумисан, може само запек да му направат.
Мајки ми стигна картонче за МРП вакцина да примаме па сега страв ме фаќа. Ние сме 1 година и не знам дали да ја ставам. Некои велат на пролет се ставале не на зимо, некои велат врска немало. Вие кога ја стававте? Како поминавте дали имаше реакции?
И моето од втората доза имаше грчеви, поминаа за 2-3 дена, не дадов ништо. Не знам дали цица, ако цица, ставај го почесто на града.
Што има везе годишното време? Вакцинирај си по календар, не одложувај непотребно. Јас денес го вакцинирав со МРП.
А лепенки стававте на боцнатото? Нас уште таму ни ставија , до сега добра е нема тт и ја сменив лепенката и ќе ја пратам вечерва
Ставам лепенки на местото и ги менувам. Следи ситуација, би требало да нема друга реакција. И тоа од ротата реакцијата не беше веднаш, после некој ден му се појави.
Мајки за неколку дена полни 2 месеци и пишува на картончето дека треба да прими некоја вакцина рота вирус? за што е таа и дали да бидам спремна на некоја реакција? дали е боцкање или капки во уста
Па не знам, некои велат вакцини зимно време не се примале а поготово МРП, бидејќи биле опаднати имунитетите.
Една во ноџе прима и рота преку уста ние немавме реакција никаква обично можат температура да качат али земи си сируп за секој случај и лепенки. Лепенка одма на боцнатото место му ставаш.Може доста успан да биде да не се плашиш
На фб мислам во соба за доење за ротава рекоа 10 дена после да се внимавс со одложување нс пеленатс и да не се допре со рака. Тука прочитав само за првата каканс пелена после. А педијатарот ништо па не ми кажа..