Оцетот се користел за превисока температура, така ми одговорија на форумов кога прашував. До 38,5 само разладување со расоблекување, туширање, а над таа температура се дава Ефералган.
Дали после прва доза рота вашите бебиња пројавиле сиптоми после една недела од вакцината?Ние ја примивме пред 9дена вакцината ,овие 3дена имаме по 7-8 течни столици дневно.Се консултирав со педијатар ми рече биогаја да давам два пати по 5 капки.
Ме интересира дали некој има искуство родителите да прележале ковид децата не пројавија симптоми со тоа не ги тестиравме дали после тоа одма редовно вакциниравте или одложивте за месец до два. На голема мисла сум што да правам бебе треба да прими 3 доза рота и петовалентната, педијатарот ми вика слободно вакцинира.
Немаме, педијатарот вика нема потреба, да не ја носам да ја мешам многу сега со народ таму да не закачела нешто плус
Добро, ако сакаш послушај ја или оди некаде однеси ја рано наутро кога нема гужви. Не знам од каде си, јас малиот завчера пред вакцина го однесов во Ремедика, жив човек немаше и веднаш го примија, надвор чекавме резултати и за 10 минути беа готови. Знам дека е опасно, но не можев пред вакцина да не видам какви се леукоцитите, лимфоцитите, хемоглобин, ЦРП и сл. Во врска со ковидот не знам дали е океј без проверка да се вакцинира, што знам. Еве ќе пише некоја ако има такво искуство. Или оди до таму каде што ги носиш за вакцини и прашај. Колку време е поминато откако бевте заразени?
Еден месец и една недела е поминато, авицена ми е блиску ќе ја однесам ако не до авицена бар тоа да проверам ако не.
Не ми текнало да прашам, им кажувам кс за пред вакцина ни они не ми спомнале за ЦРП. Сега ќе си знам веќе
Јас колку што знам брат ми имаше и децата а снашката не фати иако со нив седеше ги гледаше брат ми без симптоми а децата со блага температура два дена беа и толку. Не значи ако еден во фамилија има и готово сите се заразиле
Дали после вакцина во текот на ноќта меревте температура и ако да колку пати? Јас имам обичен топломер, не бесконтактен, па се мислам дали да мерам додека спие и да ризикувам да го расонам или доволно е 1 или 2 пати во ноќта кога ќе стане за цицање?
Не мерев јас. Не ми беше топла на допир, нормално си беше како и секој ден. Не мерев. 3от ден таа плачеше и измерив, беше 36,8 потоа 37 и толку беше. Не дадов ништо и не мерев повторно
Моево така правеше после прва доза рота, ама мислам дека не е од вакцината, туку е скок. На цицка и шетај, ќе цица. Од ротата само каките одма фрлање надвор од дома и миење раце. Може да има грчеви и стомак да го боли ама и не мора. Кога ќе го допреш со усните на чело, ако е потополо од усните, тогаш мери ми температура.
Здраво мајки, сакам да ве прашам ако има некоја што вакцинира дете во Јане Сандански, дали за 2ра доза рота и петтовалентна бараат крвна слика? Педијатарот ни вика нема потреба од крвна слика, но за прва доза веднаш ми побараа крвна слика. Дали да правиме дополнително сами крвна слика и да носиме? И ме интересира како сте поминале во однос на реакции после вакцината
Со мм на 1 саат меревме, но лесно е со бесконтактен. Со рака ако го допрам, ќе се разбуди, а усни не можам да ставам на чело бидејќи во креветче спие. Види допри го кога ќе стане за цицање, па мери ако е топол. И во текот на ноќта допирај, не мора да го будиш. За свој мир секогаш правам крвна слика. Од втора доза имаше само малку грчеви 2-3 дена. Завчера прими вакцина, денес сабајле беше малку омалаксан и поспан, а после цел ден беше весел и си играше, збесна на земја. Двапати искака нормално како и вообичаено, јаде нормално и нема покачена температура. Се надевам дека и утре ќе биде добро.