Спојлер: Рота https://pedijatar.mk/rotavirus-infektsii-prenesuvane-prichini-i-simptomi/ https://www.google.com/url?sa=t&sou...Vaw3ms50qZalRGCMPzTFTWXXF&cshid=1607908378138
Кумашинка ми е на спец педијатрија и раб на вакцини ме советуваше на 2м и 10 дена да го носам и така направив
Јас не знаев веќе што да му правам два месеци од грчеви побудалев од што не можев никако да му помогнам крвна слика не правев али ако сакате можете да направите кога ја примивме ротата точно на 2 месеци и 1 недела очекував вриштење температура грчење...но бебево ниеднаш повеќе не се згрчи и сега знаат да го фатат ама сам се справува се стиска со ноџињата али не плаче до зајдување .Така да грчевите не се репер за да не ја примат вакцината како што ви пишала и Оли
Затоа ја отворив темава. Со грчеви вејќе историски станавме секојдневни. Среда е за вакцина па коса ми се крева. Првотоо не ја прими рота,тогаш не беше задолжителна затоа незнам што да очекувам. Чувам саб капки за среда.
Не е толку страшно си викав штом ова моево ден и ноќ и аше грчеви полошо не може да биде секако зајдуваше али после вакцинација се му се смири дури сега и лесно се справува самото иако давам еднаш до два пати капки дневно не е како што беше хорори
Бевме на прва вакцина денес. Бебе без проблем ја испи ротата и не плачеше многу малце дури го боцкаа. Повеќе после тоа се вознемири ама и ја. Бевме во Идадија (морало таму дека биле по Општини ) И да ви кажам кучево кога го вакцинирам си добивам лепенка во книшка од вакцина, упатство што да правам, кога да го бањам, кога да јаде кога да го шетам. Ветеринарката му збори мило да не се плаши...овие повампирени ни здраво ни чао ни добар е ни не е. Така лаички прегледан, боцнат и ајде побрзо спремај се Пауза ќе имаме
Кога им ставате први вакцини? Ние сме 8 недели рано ли ни е? Страв ми е да не излезе нешто проблем со крвна слика ако чекам па да не вратат да не не прими рота а сакам и таа да му ја стават, веќе имаме 5 кила.
Моето има 2м и 10 дена точно до 12та недела ти е ротата најкасно Оди за 10тина дена Искрено крвна слика не знам дали гледа некој ...
Добро значи имам време, некако ми е мал уште сакав барем 10 недели е да кога ќе го носам. А за крвна слика знам ти правеше во ремедика треба да закажам? Имам термин за преглед па на едно и тоа да направам незнам дали треба да се прејавам, и да не знаеш колку стара може да е крвната слика за кога ќе го вакцинираат или мора од истиот ден
Не треба да закажеш со бебе и преку ред влеговме дека гужва резултат за 10м и одма на вакцина отидовме За другово не знам таму не ја ни погледнаа анализата така лаички ј веќе да не им носам крвна слика ми рекоа
Сме се разминале, јас ја носев бебка исто денес таму на вакцина, со мене па океј однос имале стално до сега и докторката многу океј била, јас баш и кажував дека прележавме ковид со сопругот и муабет и се ми објасни убаво. Бебе мое прими рота трета доза, петовалентната и втора доза стрептокока, се изнаплаче за сите пари. Сега за сега е океј, весела си е, се молам само температура да не качи, уплав имам.
Може така ја начекав она го провери и избега не ни влегов во припремно туку таму во друга соба го боцкаа и не ме ни оставија да го дооблечам полугол го извадив среќа па топол ден. И мене ми е страв од темп мислам глава ме боли цел ден од тоа што го мислам
Зошто го боцкаа, ротата нели е само со пиење? Или и друга вакцина примивте? И што ако се испушти не се прими до 12та недела? После може да се прима втора доза или не?
Ротата ја пиеше и плус го боцкаа таа шестовалентна побарај го тоа флаерчето од ремедика ги има сите пишанп по месеци мора да го имаш во папка Мора прва доза до 12та после толку мислам не се прима веќе
Можеш во Железничар да одиш кај Беко, јас сум задоволна од таму. Докторката е онака ама сестрата е супер.
Здраво. Во четврток примивме рота и шестовалемтна вакцина. Немаше реалции првите 2 дена, но од саботата почна да се буди навечер, а синоќе преспа, но се плашеше во сон, кенкаше и немирно спиеше(многу повеќе од вообичаено) моравме да сме до бебе за да не се разбуди скроз. Пробавме да оставиме 2мин да видиме дали сама ќе се смири, но ништо Имате ли искуства со вакви реакции? Педијатарката ми рече дека може да е од вакцините и треба да помине.
Знаеш дека помислив на таму Само не знам дали треба од идадија картон да си земам. Како се со гужви во железничар и на закажување е?