Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    За вакцина, матичнава ми рече да сум поминела за упат да ми дале за вакцина не постои такво нешто? :^)

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Искрено, прв пат слушам. Јас кога го носев немаше матичен педијатар.

IMG_20201224_191211.jpg

Еве ги броевите од сите диспанзери, ќе си се јавиш утре каде сакаш и ќе си прашаш дали се закажува и што ти треба. Земи си го отпусниот лист од болница каде што се запишани вакцините што ги примил таму за да се запишат во картонот.

3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Ќе се убијам за каков упат тогаш женава збори незнам, ќе звонам утре фала ти:)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.532
    Внимателни и многу љубезни се во Синлаб, но нам ни се погоди една што двапати го боцна и не успеа да му извади крв, се изнастиска. Па дојде постара, третпат го боцна и беше успешно. Вриев што го изнабоцкаа. Среќа не плаче и си посматра, инаку ќе ги убиев.
    За Ремедика немам замерки, одлични се.
    Да не мислела упат за крвна слика.

5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Незнам ако не сме се сфатиле може, иако и кажав дека утре ќе го носам за крвна слика дали во понеделник да поминам за упатот што ми го спомна... Може и во гужви не ме разбрала ќе видиме:) Инаку после колку дена јавуваат реакција ако има од првиве вакцини д си прашам пошто трема имам како ќе пројде а празници фаќаат? :)

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.532
    Се збунала можеби.
    Ќе следиш ситуација три дена, обично ако крева температура, во тие денови ќе крене. Од ротата до седмиот ден од прилика може да и' се појават на пример грчеви.
    Најчесто без никаква реакција поминуваат.
    Ќе ти објасни и матичната, сируп Ефералган ќе земеш, се дава според тежината ако качи 38,5. Има во пакувањето лажиче со цртички за да мериш. До 38,5 треба да се расоблекува, да се разладува со туширање (без главче).
    Но верувам дека нема да има потреба од сево ова. Знам дека си во грч, секогаш сме под стрес пред и по вакцина. Ќе помине. :)

7. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Да, во Синлаб ја носев во Тафталиџе, јас таму одев цела бременост, задоволна бев. Не беше толку до сестрата, туку она многу мрдаше. Баш и сестрата се чудеше од каде толку сила, вика леле ама се брани, браво. Јас не гледав дирекно, маж ми ја држеше мене ми беше жал, стоев позади нив, а и тесно е во тоа просторијата.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас во овој на Јужен булевар го носев, 2 пати го боцнаа зашто првиот пат не течеше крв :D Ама без проблем помина, фини се ептен,па и малиов не реагира на иглата. Ако мрда многу некои тропки да земеш следен пат или на града доколку цица.

На BeLLaDona23 и 0ли им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.230
    Допаѓања:
    18.978
    Дали во Железничар правиш крвна слика ми рекоа да земам упат и таму да одам дека за 5м се одма резултатите па на вакцина.
    Има гужви за крв или да си одам на приватно?

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не сум била никогаш, иако таму е матичната на приземје. Ми викаат секогаш оди кај докторката земи упат, во лабораторија и качи се за вакцина. Ама јас дека во Ремедика го носам на месечни контроли, па таму најлесно ми е крвна слика да направам. Колку што сум видела вака низ клиниката никогаш немало гужви, а и бебињата секаде имаат предност, ќе кажеш дека се брзате за вакцина.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Не ти треба да закажуваш за во Јане Сандански. Јас таму го носам, одиш и чекаш ред. Првиот пат дојдовме во 8ч и имаше повеќе гужва, минатата недела накај 8ипол немаше никој ама после нас се створи гужва. Под гужва мислам 3/4 дечиња. Работат во две соби, две докторки така да брзо иде.
    Инаку јас го носам во Авицена. Првиот пат дечкото супер беше, синко не ни осети боцка. Сега вториов пат друг дечко беше и малце беше груб ама тоа е.

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.230
    Допаѓања:
    18.978
    Во ремедика прошли пат начекавме гужва од Железара фабриката правеа тие систематски хаос беше со стравови првиот пат неуспешно боцкање па пак се вративме
    Одам дека ми е ептен пред зграда ремедика
    Тенкју

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Кај е ова железничар?

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Кај Беко.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мислев друго да не е

На Jana06 и Milkiway им се допаѓа ова.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Супер тоа ми е битно да не чекам 1 саат таму па да се раскенка уште не вакциниран, фала ти:D

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Денес прими рота втора доза и петвалентна, докторката рече да не ризикувам да ставам од лепенките, бидејќи се појавила реакција кај 2 дечиња што се вакцинирани овде, испитувале било од лепенките, било поврзано нешто со нивниот состав. Ми рече само облоги со вода.

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Истото ми го кажаа и на мене. Само памук натопен со ладна вода,ништо друго.

На Milkiway, SkarletOHara и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  19. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    И ние денес примивме рота и шествалентна во Идадија, добро поминавме, малку плачеше, ротата ја голтна малку по малку. Носете си здравствена книшка, картон за новороденче и крвна слика. На нас сето ова ни го бараа, маж ми се враќаше по картончето, не го носев. После 9 имаше доста гужва ние бевме меѓу првите. Сега ќе чекам реакција. Инаку се согласувам за лепенките, според составот не знам колку е паметно да се става дирекно на боцнатото. Докорката ни рече да ставаме облоги ациди борици и супозитории ефералган, да не го поврати сирупот.(fingers)

На Milkiway и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.532
    @Kate Rina 93 Како е боцнатото место денес?
    Еве пишуваат за реакција на лепенките, па те тагнав за да прочиташ.