Јас знам до 12та а на билтен од министерство за здравство кога ја вовеле со информации за вакцината пишува до 15та недела и ме збунија малку
И кас помислив кога пиша симптом Дали сте добро како поминавте? Ако не ти е проблем да споделиш со нас дали правевте крвна слика дали се беше ок ради реакцијата што ја имавте да знаеме
За рота еве скриншот и јас знам до 12та ама тука така пишува сега дали е нешто порано така да било незнам и мене ме збуни
Од кога е оваа објава? На почетокот пишува дека за прв пат ја воведуваат, заедно со пневмокока. Ова е старо со години... Дефнитивно до 12 недела е, самите педијатри го нагласуваат ова, нам дури и патронажна ни потенцираше.
Да секако.. Крвна слика правевме пред вакцинација и беше добра како и Црп, го носев и кај педијатар и докторката од вакцини го прегледа и имавме зелено светло за примање ама ете три дена си поминавме со тие симптоми претходно што ви ги пишав.Сега веќе е добар без температура и повраќање ама грчеви имане сеуште не се страшни ама ги осеќа. Денес направивме крвна слика и сме со високо црп и ке пиеме неколку дена цефалексин
Синчето прими рота ден пред да наполни 14 недели прва доза, а последната ја прими пред да наполни 32 недели. Роден е 35та недела па не знам дали тоа има некаква врска, но ете има и други диспанзери кои се водат по тоа правило.
Мило ми е што сте добро значи или вирусче или од ротата со лесно данги поминете и другите Фала на инфо
Мајки, кога примите трета доза пнеумококна и реакции од истата? Денес ќе ги носиме беблаци, страв ми е некако...
Мајки што примивте рота Денес приметив малку крв во столицата 2 3 конци Се чув со докторот рече да следам најверојатно е од ротата Наводно прво зелена столица имал па после и ова е можно Да видам до утре како ќе биде ако не ќе менуваме ад. Има ли уште некој со ваква нус појава?
Има На два пати му се појави ептен мала точка за која и не бев скроз сигурна дека е крв ама вториот пат се гледаше поубаво. И тука почнаа слузавите и течни столици. Колку повеќе ве читам за ротата толку ми олеснува што не ги прими другите дози.
А зашто не ги прими другите дози? Може си пишала ама не сум прочитала Бог да чува не очекував веќе 15 дена поминаа
Имаше стомачен вирус крвната слика не беше добра, па следните 4 крвни слики пак не беа добри заради забите и така 8 месеци ќе прави, а ние заглавивме на прва доза рота и шествалентна. Ништо после тоа нема примено, во јули беа последните вакцини.
Јас мислев нешто од ротата да не се искомплицирало Искрено после ова и ја не сакам евентуално ако е се ок па само уште една доза колку да е заштитен да не ми е џабе првава Ај само нека помине лесно
Мене кога ми објаснуваа за рота ми рекоа да се јавам на доктор само доколку видам крв, а ама ние пак сите симптоми ги имавме освен крв, и тоа после 7 дена поминати
Ништо не ми кажаа во Идадија кога ставија само со матичниот се чув рече да видиме дали ќе продолжело Ова се деси 17ти ден од вакцина А ми кажа и зелена столица дека знае да се појави и тоа имаше пред 3 дена ја мислев од забите му е